SMACK, SMACK =)

Smack, smack =)
Om två veckor är det tävling igen. Hemmamatch den här gången. Vet inte än vilken häst jag får men jag hoppas och tror att det blir denna lilla skönhet vars namn är Crest om han bara får hålla sig fri från från hältor och sånt. Det kan gå lite vilt till i hagen så det där man kan aldrig vara riktigt säker på. Men hur tror ni det skulle se ut? Viktigaste är "en rak linje mellan öra, axel, höft och häl" (shit vad många gånger jag har hört det nu, jag tror jag kräks om nån säger det en gång till) Skulle det se bra ut om jag red lite dressyr på den här kusen inför en domare?

Nu går jag på påsklooov och det ska bli så skönt och gud vad skönt det kommer bli och shit vad det ska bli skönt. Två veckor får jag, så imorgon drar jag familjen till fjällen. Härligt! Tyvärr får jag inte sola p.g.a mina dumma mediciner =( men jag får väl roa mig på nåt annat sätt.

Efter fjällen drar jag till Borås och intensivtränar lite inför tävlingen. Ska bo hos mormor, hon började nästan gråta när mamma sa att jag skulle komma. Eller alltså, det var för att hon blev glad. Fast det kunde ha varit tvärtom om jag gick på lågstadiet. Jag fick en lärare på sexårs att sjukskriva sig ett halvår efter min vistelse där. Undra om hon har förlåtit mig...? Tror inte det. Idag skulle jag nog ha blivit tvngen att betala ut ett stort skadestånd för "sveda och värk" eller vad de kallar det.

Får alltså se när nästa inlägg kommer. Lägger nog upp lite bilder ikväll men sen åker vi imorgon bitti. Gaah! Hur ska jag klara mig utan dator i två veckor???

Förresten kan ni ju glömma att jag publicerar kommentarer som handlar om att "man inte ska leka med maten" och att "hästar gör sig bäst på mackan". Jag kommer aldrig skämmas för att jag rider och fixar ni inte det så ligger utgången: "back-knappen" längst upp till vänster.

Helgtips

Nu kommer helgen och då måste man ju ta vara på den tid man får spendera hur man vill på ett bra sätt. Här kommer några tips om hur du kan göra det.

LÖRDAG
Solklart:
Idag har festvalen Larm premiär i Kulturhuset. Det är en konstuttällning - som man lyssnar på - istället för ser på, som man brukar göra. Imorgon är det vernissage på Lava och fram till den 22 april är det ljudkonstellationer från plattan ända upp till Café Panorama. Måste ses...förlåt, höras menar jag ju =)...nä den var dålig =P

Helt OK: Igår öppnade portarna till den nya klubben Neu på Stureplan. Där finns två separata barer med olika inriktningar där den ena spelar techno/dance och den andra verierar. Öppet 23.00 - 5.00, adressen är Sturelan 4. Undra om de byter namn till Oeld om tio år...nä den var riktigt dålig =P

I nödfall: För alla som gillar Veronica Maggio så spelar hon tillsammans med Ison & Fille på Nalen.

SÖNDAG
Solklart:
som lindring mot bakisfyllan kan jag tipsa om en spamässa i Liljeholmen där man kan få massage och ett antal andra behandlingar. Ligg ner och njut så sköter utställarna resten.

Helt OK: Alla Busta Rhymes fans rekommenderar jag att ta sig till Berns i Berselii park där han har spelning 21.30

I nödfall: Big Ben på Folkungagatan är det standup komedi som gäller på söndag. Både nya och erfarna komiker showar och dessutom gratis. Kanske vill du glömma det där du sa på fyllan till din kompis under lördagskvällen? Här lär du garanterat få dig ett gott skratt. 20.00.

Trevlig helg =)

(Går)dagens kommentar

Igår var en trevlig liten dag. Jag och mamma drog till Saschska för att få ut nya mediciner till mig. Shoppa loss totalt på Apoteket för över 1000 spänn...jättekul =l Har fått ett helt nytt schema så jag kommer vara helt drogad i en och en halv månad =P Och ingen alkohol och ingen sol, för det var farligt. Alkoholen kan jag väl klara mig utan men solen, SOOOOOLEN? Hur ska jag överleva. Medan alla kommer vara gyllenbruna kommer jag se sjuk ut. Men i sommar får jag inte ta den så jag får väl ta igen solningen då.

Sen åt vi lunch på Gunnarssons på Götgatan: Broccolipaj och sallad, mums. Och sen fick man en gratis semla efteråt. Godaste semlan jag har ätit i år. Förmodligen den sista också.

Tillbaka till skolan där jag hade dubbeltimme i engelska och sen spanska. Drog sen ut på stan med Isola och Dag-Harald där jag köpte nya brillz och nya örhängen. Hittade ett par jättefina skor som jag så gärna vill ha och fy fan vad jag vill ha dem och jag vill så gärna ha dem och en massa annat som jag också vill ha. Souk var inte alls dåligt. Jag hittade en massa saker. Sen käkade vi sushi och drog hem.

Medan jag var på Sachska så sitter en liten tjej på typ fyra där och kollar på en bok. Sen säger hon: "Mamma den här boken har jag alrig sett. Det måste vara nåt fel på dagis bibliotek"
Haha, jag höll på att dö. Ett gott skratt förlänger livet, tänk på det idag =)

Kommer med nya helgtips ikväll

Cin Cin

EBBA VON SYDOW - YOU'RE FIRED!

Oj oj oj, jag har blivit riktigt förvånad. Ebba von Sydow har sparkats från sitt jobb som chefredaktör på VeckoRevyn och enligt Aftonbladet.se beror det på att det på redaktionen har varit en längre tids missnöje (vilken redaktion, det är väl bara hon som jobbar där? Aha är det fler, men jag har inte hört talas om några andra) Istället ska hon jobba på deras nätsajt som gör en nylansering i augusti men hon börjar jobba där redan den 16 april.

Vem som blir ny chefredaktör är ännu inte klart men tydligen har flera intervjuats. Några spekulationer?
Vore det inte kul om VR kunde bli en tidning som man faktiskt övervägde att köpa när man står och väljer i affären igen?

Är det förresten nån som vet om hon är släkt med Max von Sydow?

Mammahjälpen

Min mamma har liksom varit lite nedstämd på siståne så jag tänkte att jag skulle liva upp henne lite. Jag har en känsla av att hon är lite trött på tillvaron. Jag tror hon vill ha nya idéer och nya saker så hon kan få förnya sig lite. Därför tänkte jag köpa henne en tidning så hon får lite inspiration och sen ta med henne ut på stan och handla kläder och annat bara till henne så allt får kretsa lite kring henne och inte kring min hårt arbetande far (=P) eller mig. Hon gör väldigt mycket för oss så jag tänkte att hon skulle få vara lite i centrum.

Problemet är att jag inte vet riktigt vilken tidning jag ska köpa henne. Jag vill inte köpa typ Tara eller Amelia för då kommer hon att känna sig gammal men jag vill inte köpa Vr eller SOLO för då kommer hon också att känna sig gammal, förstår ni? Jag hade tänkt typ ELLE, vad tror ni om det? Sen tänkte jag ställa henne i några provrum, hitta några fina outfits och sen kolla runt i inredningsbutiker för att se om det finns nåt fint där till hemmet (hon mår bra av att förändra hemmet också, när hon ändå är igång liksom =P )
Hon är dryga 40, har ni nåt tips på tidning eller nåt annat som jag kan ta med henne på?

CIN CIN

PS: bild på henne finns i jauariarkivet, längst ner DS

Anna Sjödin - Vem är du?

Lilla människa, vem tror du att du är? Krogbråkar inte så lite, får en dom och tror sen att det går att överklaga - till Högsta Domstolen dessutom! Tror hon att hon är speciell för att hon var ordf. för SSU? En sån här dom håller tingsrätterna på med hela tiden, de är inte konstiga men bara för att hon är Anna Sjödin så tycker hon att hon att saken ska tas upp i Hovrätten och Högsta Domstolen. Kände till en del om HD förut och fattade redan då att det aldrig skulle tas upp där men nu när jag just har läst om Lag och rätt i samhället har jag verkligen förstått hur absurd den tanken är. Och hon som är politiker borde ju verkligen veta. Nu vet jag såklart att dörrvakter kan vara riktiga assholes men att ett krogbråk skulle tas upp i HD är ju bara skrattretande. Snacka om hybris.

Onsdaghappenings

Idag spelar Bob Dylan i Globen och från och med nu kan man innan vissa utvalda koncerter gå på en förfest två timmar innan spelningen börjar och mingla med andra som ska gå på samma koncert. Kostar inget extra - har du biljett så kommer du in =)

Har du ingen biljett till Bobby så är inte det fy och skam. Ratta in TV3 klockan 20.45 och se Zlatan och alla de andra ta Sverige vidare mot EM i matchen Sverige - Nordirland. Det spås att det kan komma att bli både lite småfult och hårt då NI har en forward som har gjort två hattricks i sina sista matcher. Blir nåt för Mellberg att bita i. Dessutom är fotbollen grymt stor i NI, konstigt tycker jag med tanke på att det inte går så bra för dem. Biljetterna såldes tydligen slut på en dag och NI's hejarklack ska vara en av de mest fruktade i norra Europa. Spännande, spännande alltså.

Han inte blogga nåt igår. Hade så mycket att göra. Idag ska jag ägna mig lite mer åt mig själv.
Ha så roligt =)

Varför just jag?

Varför var du tvungen att säga så?

Jag som minst av allt behövde höra det.

Vet du hur hårt jag har kämpat?

Nej, det vet ingen...ingen.

Kunde du inte ha sagt det till någon annan?

Varför just jag?



Med en suck...

With a sigh
You turn away
With a deepening heart
No more words to say

You will find
That the world has changed
Forever

And trees are now turning from green to gold
And the sun is now fading
I wish I could hold you
Closer

TÄVLING

T?vlingJag och Laika
I helgen var det dressyrtävling på Uppl. Bro. Fick rida ett sött litet sto som tyvärr blev lite stressad när det väl var dags att rida program. Läskigt att vara ensam på banan =P
Det är dock tävling igen den 15 April hemma. Fick bra konstruktiv kritik som jag ska öva på till dess. Vill helst få rida Crest, "dumm hesst" då =P.
Kommer igen då, lita på mig =)

Btw, visst ser man smal och fin ut i vita ridbyxor?...NOT =P

Måndag Morgon

Idag är en härlig dag. Jag vaknar och soler strilar in genom persiennerna och det är sol sol sol och hyfsat varmt. Idag - som alla andra måndagar - börjar jag klockan tio i tolv, härligt eller? Dessutom slutar jag kvart över ett. Har prov i samhällskunskap idag. Lag och Rätt...jättebra att kunna, men ååh så tråkigt.

Efter plugget köper jag en kaffe och lunch och åker hem och kollar på TV...jag kanske ska knalla hem förresten...hm. Men jag måste verkligen plugga till matteprovet på torsdag. Har inte räknat ett skit på lektionerna men jag hoppas det går bra ändå. Städa mitt rum vore nog bra också.

Sen ska jag rida ikväll. Efter tävlingen igår, där jag fick väldigt bra konstruktiv kritik, vet jag nu vad jag måste träna extra på. Bilder från tävligen kommer i eftermiddag.
Ha en bra dag =)

CIN CIN

Våffeltips - mycket mer än bara efterätt

V?fflor - mycket mer ?n bara efter?tt
Att våfflor bara är låtsasmiddag med sylt och grädde en myt. Det som tror det har bara och endast - dålig fantasi! Här kommer ett litet tips om hur jag brukar äta våfflor - både nyttigt och gott.

Istället för grädde brukar jag ta turkisk yoghurt. Det är faktisk godare =) Sen brukar jag äta lite matigare och salta våfflor istället för söta. Man kan naturligtvis ta vad som som helst som man tycker är gott men mitt godaste tips är laxvåfflor med rom och rödlök. Du behöver:
Kallrökt lax
Hackad rödlök
Rom (svart eller röd - vad du själv tycker bäst om)
Turkisk yoghurt

Sen tar man bara på det på våffelhjärtana som man sälv vill ha det - mumsfilibabba, enjoy =)

Evening =)

God kväll. Glöm nu inte att ställa om klockan. Min pappa gav mig ett tips med ritkig töntfaktor men det funkar faktiskt. Man vet ju aldrig åt vilket håll man ska ställa klockan. Tipset är alltså att på sommaren ska grillen fram - då ställer man fram klockan och på vinter ska griller tillbaka - då ställer man tillbaka klockan. Skitfånigt, urlöljligt - men det funkar =P

Ikväll var vi ute och käkade på tapasbar. Restaurangens logga var en chilifrukt och jag undrade vad i helvete jag gav mig in på. Som tur var kunde jag undvika det mesta av chilin genom att torka eller peta bort den så jag slipper några anafylaktiska chocker. Servitören tyckte vi var knasiga i hela huvet när vi kom och frågade om det fanns något utan chili, paprika eller tomat. DAAH stod skrivet i hans panna kan jag tala om =P

Annars har jag putat mina stövlar och smort dem med fett...tråktigt men nödvändigt. Ser bättre ut i helhetsintrycket och där kan man plocka många poäng! Ska snabbt kolla igenom på mina gama protokoll på vad jag fick för anmärkningar.

Men nu måste jag verkligen sova, även om jag inte är trött. Får en timmes mindre sömn i och med omställningen och trött kommer jag bli i vilket fall så jag behöver ju inte göra det ännu värre.

Natti då, zzzleep tight, don't let the bed bugs bite (eller hur den nu är?? =P)

Helgtips


Har du ingen aning om vad du ska göra i helgen? Här kommer lite tips för alla på vad du kan roa dig med under  lördag, söndag =)

LÖRDAG
Solklart
Bokstavligt! Ut i solen och gå. Det ska bli uppåt 15 grader. Annars är det inte helt fel att pallra sig iväg till nya varuhuset SOUK på drottninggatan 53, där Debenhams brukade ligga, nu när det är lönehelg och  allt. Spana in Nordens största Topshop, skor och accesoarer på Lollipops Paris eller den nystartade butikskedjan Pashion Cosmetics med skönhetsvård och kosmetik.

Helt OK
Bio
är ju aldrig fel =P. Ta med pojk-/flickvännen eller några kompsar och kryp upp i biofotöljen med lite popcorn, en påse från karamellkungen och kolla på nya BECK-rullen "Den svaga länken" som som just haft premiär. Den tänker iallafall jag se inom den närmaste framtiden =P Vill man inte se den så kan man kolla på Jim Carry i en seriös roll i filmen "The number 23" som handlar om den magiska numret 23 (nähä?=). Carry i en seriös roll...undra hur det blir, hm...

I Nödfall

Antikmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Allting till salu, 130 kr inträde.

SÖNDAG
Solklart
Luft
kan man aldrig få för mycket. Packa picnic-korgen och stick till Kungsan. Sitt på en filt, läs en tidning, sola, ät en glass och njut av livet.

Helt OK
Vårkänslorna kan ju inte undgå någon så träna lite inför sommarsäsongen på badminton. Riktig sommarsport som ger bra träning och som samtidigt är skitkul. En bana brukar kosta runt 50-lappen att hyra nån timme.

I Nödfall
Plugga
till det där provet du har nästa vecka. It's gotta be done, you know =P

CIN CIN =)


M by Madonna

M by MadonnaDå var den här - Madonnas kollektion. Hoppas den går bättre än tracksuiten. Har spanat lite och det mesta är väldigt färglöst. Mycket vitt, mycket svart, lite marinblått och lite beige. Men det är ju det som kommer nu - svartvitt alltså. Det jag har sett är väldigt knäppt (knappar, inget annat), höga kragar, väldigt strikt och allmänt lite tantigt. Jag får lite kontorskänsla över det hela. Sen finns ju denna catsuit som ser riktigt cool ut i reklamen men som jag har svårt att hitta ett tillfälle att använda: plugget? jobbet? krogen? strippclub?
Hoppas jag ändrar mig.

Bild från H&Ms hemsida där man kan kolla alla plagg och köpa på internet.

Klirr i Kassan

Klirr i Kassan<-- varför kan inte jag ha en sån hund?
Sitter och lyssnar på Christina Aguileras "I Got Trouble" och har just kommt fram till vad jag ska göra när jag fått mitt studiebidrag:

1. Klacka om mina boots och metallicstövletter. Vågar fan inte gå en meter till i nån av dem
2. Köpa nya solisar på Åhléns. Har äntligen hittat ett par som sitter fint på mig. Ni anar inte hur svårt det är hitta "huvudsaker" när ens huvud har en omkrets på 53 cm...och då ska tilläggas att jag har ganska tjockt hår. Mät ert eget så fattar ni hur litet det är. Trots dess ringa storlek får det dock plats mer där inne än man tror =P
3. Köpa bikinin på Gina Trocot. Jag säger inte vilken det är för då springer ni och köper den och så tar den slut. (paranoid, nej inte alls =P )
4. Stimorol Fusion lime/jordgubb. Sen ska jag bara leva.

Cin cin (uttalas "tjin tjin", just so you know)

Välkommen SOUK!

V?lkommen SOUK!
På fredag öppnar det. Hopps verkligen att jag får tid att ta mig dit. Undra om Kate Moss tar sig tid att komma?

Galna familjen

Den bjuder jag på =)
Galna familjen
Den onde, den dumme & den fule?

Rätt & Fel har blivit Rätt & Rätt

Det fanns en tid då saker och ting var rätt och fel. Då det helt enkelt var fel
att säga att månen är lila. Idag kan man säga vad som helst och på
något jävla vis blir det alltid rätt. Om jag skulle säga till min
lärare att "himlen är grön" skulle han ändå nåstans hitta att den
faktikst är lite grön.



Det måste vara den nya 2000-taliska pedagogiken: "varje elevs åsikt
måste tas på allvar och begrundas ur ett intelligent perspektiv". Och
visst är väl det bra men ibland går det väl slightly till överdrift.
Som när man på allvar kan se nåt rätt och intelligent i att
plasttallrikar utlöser barnsliga betéenden...finn ett fel!

Blond makeover

BlondBlond är hur mitt hår kommer se ut inom den närmaste framtiden. Vad tror ni? Är hennes för mycket på mig? =P

Dagens Önskan

Dagens ?nskanTopp från H&M 79.59 kr

Allergisk mot rött

Ciao
Jag har i dagarna fått reda på att jag är allergisk mot rött färgämne.
Det innebär att jag är allergisk mot saker som chilifruker (paprika t.
ex.), tomater och andra grejer. Vet ni hur svååårt det är att undvika?
Jag har liksom ätit det här så länge jag har levat. Det här gör att jag
är allegisk mot 90 % av alla saker som finns i vår kryddhylla och
kylskåp: cayennepeppar, chilipeppar, paprikapulver, curry, citronpeppar
(finns faktiskt paprika =O i det), jalapenos, tomatpuré, krossade
tomater och tomater öht, och massa annat.

Detta betyder typ bye bye tacos, bye bye hamburgare, bye bye chili con
carne (jag älskar chili con carne), bye bye korvstroganoff, bye bye
köttfärssås och spaghetti, bye bye lasagne, bye bye indisk mat, bye bye
thailändsk mat, bye bye typ all asiatisk mat över huvudtaget, bye bye
wok, bye bye sylt mm.mm.mm.mm. Jag kan t. ex. inte äta leverpastej för
det är cayennepeppar i det och samma sak med remouladsås, inte för att
jag gillar det ändå men...Jag kommer alltså konstant behöva kontrollera
vad jag ska äta, suuuck. Dessutom tål jag inte honung.

Chilifrukteroooh, det bränns.

Nåja, det kunde vara värre. Min kompis unge är allergisk mot allt
mellan himmel och jord. Kan inte äta laktosprodukter, vete, havre, råg,
korn, majs, fisk, kyckling, soja, jordnötter, baljväxter (linser, bönor
och ärter), ägg en massa färgämnen typ E314, och en hel del annat som
jag har glömt. Jag fattar inte vad hon göder ungen med.

Det går säkert, men det kommer bli jättejobbigt att inte kunna äta det
jag mest tycker om. Jag är uppvuxen på stark mat och chili. Jag kommer
aldrig mer kunna äta på McDonalds. Hur gott är det med hamburgare utan
ketchup? Dessutom innehåller nästan all dressing paprika och-/eller
tomater.

Det är jobbigast nu men jag överlever...alltid.

Tralalalalalalala

My friend's got a girlfriend man he hates that bitch
He tells me everyday
He says "man I really gotta lose my chick
In the worst kind of way"

She sits on her ass, he works his hands to the bone
To give her money every payday
But she wants more dinero just to stay at home
Well my friend you gotta say

I wont pay, I wont pay ya, no way
Na na, why don't you get a job?

My friends got a boyfriend and she hates that dick
She tells me everyday
But he wants more dinero just to stay at home
Well my friend you gotta say...

-Offspring
...kommer ni förmodligen höra mig tralla hela veckan =P

Morning Glory

Morron =)
Vaknade vid nio tiden och åt lite frukost - Youghurt med banan, mums. Sen har jag kollat på TV, bläddrat i tidningen och upptäckt att vi har både TV1000 och CANAL+. Pappa, du är generös du.

Den här veckan har jag ingen aning om hur den kommer att bli. Jag hoppas att den lever upp till mina förväntningar. Idag är det genrep inför tävlingen på söndag. Vi ska möta Upplands Bro borta. Min första medalj kanske?

På torsdag ska Friendship Time ha spelning på Big Ben. Ska bli riktigt roligt. Jag kommer få träffa alla människor som pappa jobbade med när jag var typ två år och som jag inte har sett sen dess.

Sen måste jag till tandläkaren. Ståltråden bakom överkäken har gått sönder...igen. Jag är fan stammis där.
Sen måste jag plugga lite på de läxor som jag har nästa vecka. Vill inte känna mig stressad över det i helgen, då kan jag inte fokusera.

Dessutom måste vi försöka skicka hem låten till mig som vi gjorde (nästan) klar igår. Men internet fuckar sig...som vanligt.

Veckans sinnen 12
Jag lyssnar: På The Offsprings plattar Americana som jag av en händelse råkade hitta. "The kids aren't alright", "Pretty Fly (For a White Guy)" och "Why don't you get a job" går på repeat.
Jag äter och dricker: Granatäppeljuice som jag och min mamma köpte. Fråga inte varför. Och Cultura yoghurt naturell med goda bakterier, yummie. Bakterierna tror jag inte ett skit på. De dör förmodligen i magsäcken men wth det är gott.
Jag läser: Typ Dvärgen även om jag redan har läst den. Tro inte att det är för nöjes skull bara för det. Jag har en skrivning om detta onda lilla kryp nästa vecka. Kommer må fett illa efter det. Tur att jag får påsklov efter det.
Jag sniffar: På Escadas nya Sunset Heat. Men vet inte riktigt om jag fortfarande vill ha den. ALLA kommer köpa den. Hela Stockholm kommer lukta Escada i sommar.
Jag känner: Att jag vill ha vår...NUUU

Cin Cin =)

Marc Jacobs-skor har anlänt

Marc Jacobs-skor har anl?nt
Marc Jacobs skor har nu kommit till c/o Sockholm på Götgatsbacken. Men för att bli en lycklig ägare till ett par godingar får du vara beredd att punga ut en sisådär tre lax. För oss studenter kommer säkert några vackra kopior på något par till DinSko snart. =P

Weekly Report

Den här veckan har varit lite märklig. Började normalt men sen kom språkdagarna. Igår var jag på en ganska bra föreläsning om spansk musikkultur och kollade efter det på en fransk film. Sen hade jag och Isola picnic på kulturhuset. Omg, vilken utsikt man har därifrån. Man ser alla konstiga typer på plattan...spännande, spännande. Sen köpte jag ett par nya skor och jag har fatkisk hittat en riktigt fin vårjacka också. Äntligen!

Idag var jag på en jättebra föreläsning om skillnaderna mellan Spanien och Centralamerika. Sen åkte jag hem en sväng bara för att åka tillbaka en timme senare. Jag och Heddo köpte lunch och käkade till en italiensk film i skolan, vilken vi redan hade sett en stor del av på lektionen insåg vi. Vi tyckte inte ens att den var bra då. Om italienare skriker så mkt som de gjorde så vill jag inte bo där. Då får det bli Australien istället. Sen checkade vi underkläder och glajer och tog röda tuben hem. Vi funderade på att åka till Urban Outfitters men vi visste inte riktigt var det låg. Jag hade för mig att det låg på Birger Jarlsgatan. Tur att vi inte åkte dit, då hade vi fått gå långt. Kollade upp det nu och det ligger tydligen på Biblioteksgatan.

När jag hörde att det skulle kommer til Stockholm blev jag inte alls så upphetsad så jag liksom undrade vad the big deal var. Urban Outifitters som jag var på i Washington var verkligen urkasst. Typ tröjor med peace märkentryck i "tag tre betala för två"-stil och andra plagg ungefär á la Indiska. Och konstiga jeans. Dessutom sa alla Washingtonare om man frågade efter bra jeans hela tiden: "Go to Urban Outfitters, they have it all!" Det fick mig att liksom ifrågasätta deras omödme lite grann. Men å andra sidan - Washington är ju inte NY, även om det inte är så långt ifrån.

Trots mina traumatiska upplevelser från UO i USA tänker jag ge det här plejset en chans. Det är säkert mycket bättre...hoppas jag.

Vårskor

V?rskorSöta ballerinavårskor från Have2Have. Finns även i svart men jag kan fortfarande inte ladda upp två bilder på samma inlägg.
550 :- inkl, frakt

Countrydocka i stan

Countrydocka i stan
Nu har hon kommit till stan - Dolly Parton. Skulle verkligen vilja se henne i Globen ikväll. Hon är faktiskt inte bara blond och allmänt opererad, hon är sjukt rolig också, exakt min humor. Mina favorit Dolly citat är:

Jag är grannflickan - om man bor brevid en nöjespark.

Det är dyrt att se så här billig ut.

Hur rolig får man bli. En person med självdistans är alltid roligt. Visste ni förresten att hon har elva syskon? Jaja
välkommen iallafall. Stockholm har Dolly hysteri!

Sommarodör?

Sommarod?
Sprutade lite av Escadas nya parfym på mig idag. Ett sånt måste i sommar. Har insett att hur mycket jag än ville ha Dolce & Gabbanas så är det bara en dröm. Den är nåt man stjäl några sprut ifrån på c/o Sockholm så fort man har tid.

Denna lilla skönhet kommer jag dock att köpa in så fort jag får in deg på kontot. Jag passar i söta dofter med liljekonvalj.

Förutom detta har jag hur mkt som helst i köpväg att göra. Jag MÅSTE klacka mina skor. Jag har snart inga kvar att gå i. Fast jag köpte ju ett par idag men man vil ju ändå ha lite alternativ. Dessutom vill jag ha ett par vita jeans, en kornblå tröja och nya glajer. Därtill måste jag laga mitt guldiga drakfjällsbälte. Bara faller sönder hela tiden =(

Vårmodet har äntligen kommit igång nu. Vi har befunnit oss liksom i ingenmansland så länge nu: Inte vinter, inte vår. Nu har jag hittat mina färger och ungefär vad jag vill ha så nu är det snart läge att göra sitt vårskrik =)

Lea - Behave!

Jag har gjort en riktig skandal. Skulle jag vara känd hade det blivit stora rubriker: LEAS SEXANSPELNINGAR - PÅ FRANSKA, eller: SEXGRODAN SOM HOPPADE UT PÅ TUNNELBANAN - INFÖR BARN

Jag personligen skulle inte kalla det "groda"... jag var ju inte allvarlig. Tydligen uppfattades inte min skämtsamma ton.

Hedvig och jag sitter och pratar lite på tunnelbanan vid Slussen om olika språk och jag vill inte riktigt erkänna att jag hade velat läsa franska. För att döva smärtan lite över detta misstag =P sa jag: "Äsch, jag kan franska! Je m'apelle Elin och Voulez vous coucher avec moi, ce soir. Det är det enda man behöver kunna =D

Ni skulle veta vilken blick jag fick av den äldre mannen som satt på sätet brevid mig. Shit, den sa mer än om han hade öppnat munnen och pratat. "Är hon inte klok i hela huvet?", "Hur fan kom hon på tåget med den IQn?"
Jag höll på att garva ihjäl mig och Peddo också men vi försökte hålla masken för att inte skämma ut gubben. Det gick inge bra =P Med hjälp av den IQ som jag faktiskt besitter lyckades jag till slut sansa mig vid Zinkensdamm.

Det är nåt med mig. Jag kan bara inte låta bli att provocera folk, alltså jag säger saker för att retas även om jag inte menar vad jag säger. Inte för att det här skullle provocera nån, det var helt spontant fakiskt, men överhuvudtaget. En tjej i min klass hade hyrt en film som vi hade fått i läxa att se. Jag hade glömt filmen som jag lånat av min lärare i mitt skåp och hon var mäkta upprörd över att jag inte hade tagit mig tid att se den. "Hyr den då" sa hon "det kostade 19 kronor". Av nån anledning kunde jag inte hindra mig själv från att säga "19 spänn! Hallå, det är en latte på Wayne's, glöm att jag lägger det på en film som jag inte ens vill se." Jag skiter väl egentligen att det är en latte men jag blev så jävla trött på prettobetéendet att jag hade kunnat kräkas på stubben. Hon blev ännu upprördare.

Eller som när samhälleläraren berättar om en släkting som hade fått som straff att bli piskad 20 ggr med en typ nio svansad katt med krokar på ändarna. Krokarna skulle dra så det blev stora ärr och sen skulle han få salt i såren. jag tyckte allting var så negativt och sorgligt så jag tänkte lite optimistiskt att "ja, men han får ju iallfall ärr, det är ju sexigt." Vad tror ni jag gör? Jo självklart utbrister jag "sexigt" inför hela klassen utan att tänka mig för, och de ger mig ungefär en likadan blick som han på tunnelbanan. Jag skönk långt ner på min stol och Hedvig försökte gömma sig bakom sin högra krycka "Klas".

Det här är bara några exempel. Jag kan inte hjälpa det. Jag utbrister saker utan att tänka på att folk i min omgivning (ja, förutom Peddo då =D) har ungefär lika mycket humor som en död fisk. Jag försöker liksom förgäves göra dem lite gladare. Det går inge bra, det heller =(

Jag måste skärpa mig. Aja-baja, usch och fy, BEHAVE!

Kändismagnet och sexobjekt

Igår var vi då på Shakira. Fy fan vilka hips hon har alltså, det är helt sjukt! Men om man ska tro vad de säger om invånarna från Barranquilla så är det ju inte konstigt men hallå, helt sjukt coolt!

Dessutom har jag fått lite inspiration om vad jag vill gör med mitt hår. Jag ska låta det växa så det blir ungefär i brösthöjd. Problemet med lockigt hår är att det har en tendens att inte växa. Hm...får väl manipulera det eller nåt. Jag ska blondera mig också har jag tänkt. Har varit brunett sen jag föddes så nu vill jag se om blonds have more fun eller inte. Måste gå till en bra salong dock så det blir ordentligt gjort, om det ens går att göra.

Väl där i Globen springer jag rakt in i Börje Salming. Och på väg ut sprang jag in i Sonja Aldén. Fick hennes autograf. Undra hur mkt man kan sälja den för? Men det står ju "till Elin" så...men man kanske kan klippa ut själva namnet? Hon var förövrigt uppklädd till tänderna och hade det inte varit hon hade jag undrat vem som smäller på sig nåt sånt. Man har liksom lite vidare gränser om man är lite känd...wierd egentligen.

Tro inte att kändismagnetismen hade upphört här inte. Nänä, på Wayne's stötte vi på den roliga killen i Parlamentet som delar min sarkastiska och ironiska humor (vilka somliga helt klart inte har uppfattat *fnys*). Peddo tog hans autograf och gav till sin syrra, hyggliga hon =P. 50 meter längre bort möter Årets Homo - Cicci Ramsby, hon från Idol ni vet.

Isola har en spricka i foten och hon hoppar i trappor och plant och jag försöker att inte kolla på henne för hon säger att hon blir nervös då. Så efter att ha uppfattat ett antal syrliga kommentarer från henne, tolv trappsteg bakom, vill jag bara säga: "Lilla gumman du får hoppa hur mycket du vill, hur du vill, jag ska inte titta. Ska vi köra med sugrör i latten när du har vrickat andra foten?" =P =D. Bra då hade vi det uträtt men om jag känner henne rätt orkar hon inte läsa så långt som till fjärde stycket i allafall så jag får väl förmedla henne detta oerhört viktiga budskap på nåt annat sätt =P

Genomled en, i och försig ganska bra, lektion i spanska, men utan kaffe på hela dagen och därmed ett blodsocker på n0ll så blev subjeketen och predikaten märkligt nog sexobjekt och delikat istället...jag och eftermiddagströtthet är bevisligen ingen bra kombination

Imorgon börjar de (ö)kända språkdagarna. Föreläsningar och allmänt ett soft schema så det blir nog skönt. Hoppas Peddo har fått hissnyckel då...
Undra förresten vem man får se på Götgatsbacken imorgon?

Cin cin

Mellanmålstips

Jättegott mellanmål när man är lite småhungrig när man kommit hem =)

Mild Naturell Yoghurt, lättyoghurt går säkert bra också men den har en lite sur/besk bismak som inte är så god och dessutom är den vanliga inte alls onyttig.

Lite goda valnötter som man bar slänger i. Bra fetter som dessutom är toppegoda.

Därtill kan man ha lite frukt i som t. ex. kiwi, banan eller vad man själv vill.

Därefter är det säkert gott att ringla lite honung över, men är du som jag allergisk mot honung kan man ta lite farinsocker istället. Det använder jag alltid, funkar minst lika bra =)

Enjoy

Det svenska folkets ultimata kännetecken

Svenskar är så roliga. Så ambitiösa, så hoppfulla. I lördags, allmänt kallad "den första vårdagen" vad ser man då? Jo i Gallerian är det kööööö. Till vad? Jo, den lilla montern i mitten som säljer glasögon. Bara för att det helt plötsligt blev lite sol skyndar sig alla för att köpa solglasögon. Folk har dessutom vårjackor som de inbillar sig att de inte fryser i. Shit alltså i lördags var det ju kallt. Trodde att det skulle vara varmt så jag hade tjocktröja och väst men jag frös fan som en gris. Blåste gjorde det också. Men svenskar är så optimistiska och vill så gärna att det ska bli vår att de låtsas att det är varmt. Jag tycker det är jätteroligt och jag uppskattar svenskars optimism.
Det är lite barnsligt på nåt vis =) Undra om vi bara tänker på det i Sverige eller om det är nån slags "Inga-grej"

Kommer aldrig glömma vad min ridlärare sa till mig för nån vår sen: "Ja Elin, nu är våren här. Det är då alla djur pippar...och människorna med för den delen. "

Även om det är lite kallt kan jag inte neka till att jag har fått vårkänslor. Det känns som evigheter sen solen tittade fram och fåglarna kvittrade. Mitt ultimata vårtecken som verkligen får mig att komma in i stämningen är när kvastbilarna kommer och sopar bort allt grus som man sandat med på vintern. Då har man liksom lämnat vintern bakom sig. Sen kommer tussilagon,  videungen och påskliljorna. Finns det nåt mer vårigt?

Måste förresten verkligen börja spåna på vårjacka nu. Har ingen aning om vad jag vill ha.

Läste förresten i morgontidningen en riktigt kul sak. Nån hade gjort en intervju med Snoop Dogg och han snackade så ödmjukt om att han och P. Diddy hade kommit på allting med turnén tillsammans och ingen var bättre än den andra och bla bla bla. Han kom från en trasig uppväxt där han inte hade någon förebild och startade ofta konflikter. Nu när han är vuxen har han tagit den motsatta rollen. Han medlar och löser konflikter istället. Dessutom hade han startat en fotbolssklubb för barn som hade det jobbigt och som kom från gangsterfamiljerna som inte heller hade någon förebild. Snoop skulle vara deras förebild och han tränade till och med sin sons lag. Gulligt tänkte jag, alla kan väl kanske ändra sig. Vad möts jag av när jag kommer till Slussen? "SNOOP DOGG GRIPEN I NATT FÖR NARKOTIKABROTT" Happ åt helvete med den bilden tänkte jag. Vad ska man tro egentligen? Jag låter bli att tro nåt alls. Jag känner inte honom, jag har ingen rätt att döma honom heller.

Förresten så är texten kursiv för att jag råkade komma åt nån knapp och hur mkt jag än försöker kan jag inte få det normalt.

Sunday service

Ännu en söndag. Slipper iallafall ha ångest över att det är måndag imorgon. Börjar som vanligt vid tolvsnåret och slutar runt ett. Kan det bli bättre?

Jo det kan det faktiskt! Det har snackats den här veckan är den absolut hetaste inom nöjesbranchen det här året (eller vad det nu var). Melodifestivalen igår, Snoop Dogg och P. Diddy idag och Shakira imorgon. Så imorgon bär det av till Globen för se om de omtalade höfterna verkligen kan stå för det sägs om dem. Nä, ska bara bli skitkul faktisk.

Annars har den här veckan inte varit så spännande. Spelade in lite musik idag iofs men...Måste hitta en vårjacka och jag har inte en jävla aning om vad jag vill ha.

Nästa vecka blir nog rätt skön. Mamma och jag kommer vara ensamma hemma när pappa drar till fjällen. Sen blir det fucking språkdagar som höjer språkarnas nördfaktor om möjligt ännu högre. Men det är mest en massa seminarium så jag får se hur mkt man måste vara med på och hur mkt man kan komma undan.

Gud, vilket tråkigt inlägg det här var men det var bara för att fördriva tiden under reklampausen.

cin cin

Hemmagjord

Hemmagjord
Här är han, min hemmagjorda lilla goobie som jag gjorde i trean. Han heter Krulltott men kallas Krullis till vardags.  Han är lite missbildad men så har det alltid varit. Som när vi gjorde påskkycklingar på dagis. Alla hade gjort små söta med två flörtkulor limmade på varann perfekta ögon och en liten mun. Min kycklings ben hängde på typ trekvart och ögonen var på olika höjd och munnen så öppen som det överhuvudtaget var möjligt. Den ser helt hysterisk ut. Mamma visste direkt att den var min. Till mitt försvar ska jag i allafall säga "Vet ni hur svååårt det är att sy i sånt luddtyg?" Nä, jag tänkte väl det!

Btw ska jag tillägga en grej i min "Fem saker du kanske inte visste om mig" så det blir sex.

6. Jag fick en lärare på sexårs att sjukskriva sig i ett halvår.

ESC

Jo, rätt låt vann

Schlager-Åh när ni

After Darks låt "(Åh) när ni tar saken i egna händer" är ju  bara så sjukt rolig och jag måste faktiskt erkänna att jag röstade på den. Hur roligt hade det inte varit om Sveriges största Drag-queen sjöng på engelska om hur "We must debate"? Haha, det hade blivit den roligaste ESCn nånsin!

Det roligaste är budskapet. Det är inte att man ska runka tills man somnar eller nåt i den stilen.
Nä, det roliga alla som inte tycker om den för att den är osmaklig och skamlig. Det är ju bara deras fantasi som gör den det. Vilken fantasi de måste ha, hahaha. Alla som inte fattar det budkspet tycker förmodligen att den är dålig. Sen kan man ju diskutera hans mindre smickrande ben som är smått anorektiska men det får nån annan blogg göra.

Förövrigt tror jag att The Ark kammar hem det här men jag tror att de får stort motstånd av Andreas Johnsson. Dock är jag inte säker på att detta går hem i europastugorna. Därför kanske man ska lägga en röst på Sonja Aldén. En liten outsiderballad sådär. Sarah Dawn Finer skulle jag dock inte rösta på. Hon sjunger jättebra, absolut men det händer liksom inte nåt. Jag skulle önska att hon exploderade liksom.

Jag tror att det är en ballad som tar hem det här i ESC. Vi har liksom fått nog av trummor, etno-pop, dance och monsterrock i Eurovision och det var riktigt längesen en ballad vann. Tråkig ESC det kommer bli om det bara blir ballader dock hm...Men det blir väl som vanligt: I år  kommer förmodligen det mesta se ut som nåt från Star Trek och sen vinner nåt helt annat. De som vinner är alltid de som är före sin tid.

Nån som inte får vinna dock är, den numera Carola-kopian Sanna Nielsen. Jag fattar inte hur man kan vara 35+ när man är 22.

MIG IN PÅ BARA SKINNET

Fem saker du kanske inte visste om mig...

1. Jag skriver skrivstil

2. Jag har brutit min högra stortå på två ställen

3. Jag har tre gosedjur i min säng, varav en har jag sytt själv i trean (lägger upp en bild på honom vi ett senare tillfälle)

4. Jag skriver egna låtar och spelar dem på min gitarr

5. Jag har spelat fotboll i sju år och dessutom höll jag på med klättring, fridykning och dans när jag var yngre


Så alla ni som inte visste detta...nu känner ni mig lite bättre=P

Förnedrings-TV, upphov till beroende?

Att leva "The American Dream" har blivit något av an obsession. MTV är för många artister ett sätt att göra reklam för sig själva, kanske främst i och med programmet "TRL" som är hur stort som helst i både USA och Storbritannien. Men som alla vet är vägen till framgång både lång och krokig. För att "hjälpa" de mest desperata har MTV upprättat en rad program där olika personligheter får visa upp sig, oftast i form av dejtingprogram med helsjuka koncept. Och dessa program är så sjukt jävla dåliga men ibland händer det att jag råkar titta eftersom man inte kan låta bli att titta när de gör bort sig så totalt, fast de inte fattar de själva. Det enda dessa människor vill är att synas i TV. En lektion i självuppfattning kanske skulle göra susen?

"My own" t. ex. går ut på att en person ska hitta en dejt med hjälp av sina två kompisar. Personen ska på något sätt vara lik en artist, t. ex. Pink och det hela slutar med att tre gör ett uppträdande och skämmer ut sig genom att sjunga falskt, dansa sexigt (tror de iallafall) och det hela är ofta mycket osmakligt. Äkta förnedrings-TV men det fattar ingen av medverkarna.

Sen har vi "Next" där fem tjejer/killar ska dejta en person. Om personen inte gillar dejten säger man bara "next" och så kommer en ny dejt. Och så är det lite pengar inblandade och så. Helt sjukt.

Priset tar nog ändå "Room Raiders" där en tjej/kille får genomsöka tre hus och sen välja det rum han tyckte bäst om. Personen som bor där "vinner" alltså dejten. Aldrig i livet att jag skulle ställa upp på nåt sånt hur mycket pengar jag än skulle få. Ett kamerateam och en kille som helt oföberett går in i mitt rum och letar efter saker som de kan döma mig utefter. Finns ju gränser för vad man nedlåter sig till!

Dessutom är det så uppenbart att allt är manusbelagt. I R.R kan de säga saker som "I really liked the scetch, which shows me that he's reallt creative and I like imaginative guys".

Det är så otroligt dåligt och pinsamt att man vill spyyy och ändå kan man inte sluta titta när man väl har knappat in det. Does that make sense?

Om detta är de enda programkoncepten MTV har förutom TRL, då tvivlar jag på att MTV finns om fem år.

Skaffa ett liv cyber-bitchslappers!

Bloggar är en kul grej men det ligger faktiskt mycket i vad Dag-Harald påpekar på sin sajt. Vad jag blir mest förvånad över är de som har ungefär lika mycket liv som en dagslända som pallar och helt allvarligt kommenterar folks inlägg bara för att såra någon. Det fattar jag inte. Som att skriva "fan vad ful du är, hur kan du lägga upp din bild på nätet?". Då är man ju bara ute efter att göra någon ledsen. Why?

Självklart är det ok att diskutera, men att skriva ett inlägg där man delar ut cyber-bitchslaps till höger och vänster och dessutom är anonym eller har nåt fånigt aka namn så ingen vet vem du är, ja, jag tror inte ens jag behöver göra en jämförelse för att påpeka hur fegt det är.
Cin cin

Södra Latins svampbok

På Södra Latin finns många sorts människor så för besökare kan det vara bra att ha en liten svampbok över oss.

Sam-sammare
Kännetecken: En inte så sällsynt art men dock en allvarlig sådan. Sam-sammaren tar sin existens på fullaste allvar och ses ofta belamrad med en stor mängd utrustning t. ex 5-ämnes block, pennskrin, kalender och läroboken "reflex" (samhällskunskap). Den maskulina sam-sammaren är fåfäng och ses ofta spegla sig i fönster och dylikt för att rätta till vilsekomna hårstrån. Honan ses ofta i feminina men seriösa plagg som pennkjolar och koftor.
Förekomst: Mestadels på våning 2
Ätlig: Ja
***

Språkare

Kännetecken: En aning mer ovanlig än föregående art men fortfarande inte sällsynt. Språkaren känner man främst igen på dess totala avsaknad av humor men även på dess förvånande intresse för politik och övriga samhällsfrågor. Som med allt finns dock en del undantag. Ett annat sätt att känna igen den är dess läte vilket är unikt för alla arter. Man bör lyssna efter ord som "andra person, plural" och "konditionalis". Vill man vara riktigt säker på att inte förväxla den med en sam-sammare är oftast ord som "Ni hao" och "Prvjet" en garanti.
Honan är det överlägset dominerande könet. Hanar är således mycket sällsynta men icke på något sätt mer exklusiva.
Förekomst:
Ett par riktigt fina och skördeklara exemplar finns på fjärde våningens, mot fatburen sett, högra flygel.
Ätlig: Existerar främst i fruset eller torrt skick så tining eller tillagning i vätska är att rekommendera innan de konsumeras.
**+

TEMA
Kännetecken:
Tema känns igen genom dess ständiga attiralj muggen, vars öra de jämt har händerna slutna kring. En bulle på ett pappersfat är också vanligt. Både honan och hanen kan, inte helt orätt, uppfattas som en aning underliga.
Förekomst: Vill man vara säker på att hitta en Tema ska man leta i kafeterian.
Ätlig: Rekommenderas ej, men för den icke kräsne kan det vara värt ett försök.
*

Naturare
Kännetecken: Skulle kunna tas för en sam-sammare om det inte vore för miniräknaren med ohyggligt avancerade fukntioner som de egentligen inte behöver. Dess läte är liksom språkaren relativt unikt. Uppfattas ord som "x i kvadrat multiplicerat med y-exponenten i 2k+n inom parentes" kan man vara tämligen säker på att man har stött på en naturare.
Förekomst: Främt i B-huset och i scince-rummet. Under varmare årstider kan åtskilliga exemplar hittas i tantolunden.
Ätlig: Ja
***

Dansare
Kännetecken:
Dansare är en tämligen vanlig art som främst känns igen på de bylsiga mjukisbyxorna. Av lekmannen kan de ibland förväxlas med musikare då man ibland kan höra dem sjunga för att hålla takten, men detta är mindre vanligt.
Förekomst: Vill man vara helt säker på att stöta på ett exemplar ska man leta dagtid i B-husets dansstudior. De kan även förekomma i aulan.
Ätlig: Ja, så snart man har bedövat och försäkrat sig om att den håller sig still.
***

Teatrare
Kännetecken: En av de mest framgångrika arterna. Känns igen på dess stil som inte liknar någon annans. Kan av den ovane uppfattas som lite galen men de som varit nära dem under en längre tid tycker oftast att de är roliga och rent av sköna. Hanen kan ofta ses med en sjal/halsduk inomhus. De mest extrema exemplaren bär ibland även basker.
Förekomst: Oftast i B-huset dramasalar men kan även ses på övrig ort.
Ätlig: Endast de sällsynta exotiska exemplaren.
**

Musikare
Kännetecken: En musikare är inte svår att känna igen. Antingen kan man lyssna efter ord som "riiing", "signooore", "blobb" och "blabb" vilket betyder att exemplaret sjunger upp. Även vanlig sång förekommer flitigt liksom fodralen de ofta bär på sina ryggar vilka innehåller gitarrer, fioler och cellor.
Förekomst: Med all säkerhet kan de hittas på bottenvången från vilken man, p.g.a. deras odiskreta läggning, så gott som konstant kan höra dem. De förekommer även i aulan och på vånging tre där deras största och finaste träningsanläggning är stationerad.
Ätlig: Ja
***

Bildare
Kännetecken:
Ytterst få då bildare är en av de mest diskreta arterna. Dess kamoflague gör dem oerhört svåra att upptäcka även om de inte är speciellt sällsynta. Den vane kan dock urskilja vissa obetänksamma exemplar genom färg på fingrar och händer.
Förekomst: Yngre exemplar har upptäckts på tredje våningen i den högra flygeln. Övriga är utspridda även om man också har hittat en del i fjärde våningens vänstra flygel.
Ätlig: Nej, dess bruk av giftiga substanser gör dem oätliga samt har givit en del exemplar extremitära nackdelar.
*

ESC
Kännetecken: Esc är en mycket sällsynt art som i mängden är omöjlig att urskilja om man inte minst är ytligt bekant eller känner till exemplaret.
Förekomst: Fjärde våningens vänstra flygel.
Ätlig: Nej, man är osäker på artens biverkningar.
*

Etik på fik

Det finns saker som man bara måste veta. En instinkt som när grottmänniskorna kände att ett oväder var påväg. Bor du i Stockholm så är ta mig fan att fika det första du ska lära dig! "Är väl ingen konst", tänker ni. Nä, det är för att ni vet hur man gör. Men hör och häpna, det finns de som inte gör det, fick jag erfara idag. Därför kommer här nu en liten handbok om, som rubriken antyder - Etik på fik.

1. Du kommer in på ett fik, alla platser är upptagna.
Lösning
Vänta och se om någon gör en ansats till att resa sig. När du är helt säker på att några är på väg att lämna sitt bord är det helt ok att fråga om de ska lämna sitt bord. Här är det dock viktigt att visa hänsyn och inte anfalla bordet, det är ingen annan som kommer att ta det ifrån dig. Skulle det dock hända - använd dina jävla stämband, vad fan har du annars fått dem till? Det är ok att säga ifrån.

2. Du är relativt nybliven mamma har en stor, otymplig barnvagn men envisas ändå med att gå på fik och göra livet surt för alla andra i lokalen eftersom du vill känna dig lite ungdomlig genom att dricka latte nu när du har tagit ett ålderdomligt steg i livet. Inte nog med att du tar omåttligt stor plats, du har dessutom en skrikande jäva unge som skiter, spyr och som ska dia. DÅ får du tillfälle att skylta med dina nya d-kupor som du är skitstolt över och som sparade dig 25 000 på en plastikklinik. DESSUTOM sitter en exakt kopia av dig själv mittemot.
Lösning
Köp en lattevisp och en bullängd från Pågen och stanna hemma. Syndromet "Lattemorsa" går inte att bota och inse...ni är hatade.

Fortsättning följer...

Rapport från half-pipen

Så, då var lovet slut och back to the usual. Dagen började med samhällskunskap och som vanligt var det långtråkigt och som vanligt gluttade våra classmates på oss med rynkade näsor och pannor när Isola och jag som vanligt skrev i varandras skrivböcker om mode och killar och annat som egentligen gör livet värt att leva, de har bara inte fattat det (tänker inte skriva "ännu" för jag är inte säker på att de någonsin gör det).

Men det var inte det jag hade tänkt att uttråka er med. Vi har ju faktiskt varit i fjällen =) Började på ondagen med att Heddo kom hem till min (eller mitt?) crib och vi packade in bilen. Hon frågar hur lång tid det tar, jag säger åtta timmar och ögonen rullar bak i huvudet på henne. ÅTTA TIMMAR? Men vi stannar väl och gör pauser? Kurre brukar stanna ganska sällan. Jag säger att vi brukar stanna en gång annars kommer man aldrig fram. Isola undrar vad hon har gett sig in på för med "sällan" menar hon typ fem gånger.

Iväg kommer vi iallafall och efter en ganska lång resa kommer vi till slut fram mitt i natten. Då ska vi packa ur bilen och ta in grejorna i huset. Ett litet problem though. Runt vårt hus är det ca två meter snö och man måste pulsa lite innan man kommer fram. Hedvig har converseskor med stora hål i hälen. Gick bättre än det låter dock =P.

Dagen efter stiger vi upp utvilade vid tio, halv elva tiden, käkar frukost och drar ner till backen. Hedvig hyrde utrustning och fick ett par skidor som var lite märkliga, det var de faktiskt. Vi hade i allafall en skitkul dag i backen och Hedvig passade dessutom  på att färga om sina termobrallor från svarta till vita. Half-pipen enades vi om var den roligaste, för där visste man aldrig vart man hamnade. Själv tyckte jag också att det var roligt att åka under liften och off-pist inne i skogen men jag tror inte den glädjen var delad =P Lunchen på caféet var dock en upplevelse i sig. Där finns i stort sätt bara menyer med hamburgare, pommes frites och nån dagens. Och förstås våfflor, det är i stort sett det enda man äter däruppe - våfflor och hamburgare. Så när två bönor från hufvudstaden kommer och vill ha sallad och bröd från buffén som en lättare lunch/mellanmål tittade han på oss som om vi var två utomjordningar. Vi fick läsk / kaffe, sallad och bröd för en tjuga. Han fattade inte hur man bara kunde vilja ha sallad. Daah...vakna, tvåtusentalet inleddes för sju år sen.

Dagen efter tog vi skooter och släde upp på fjället och låg och solade på Öjön, en sjö med en hel del öar. Vi låg på en ö med ett trevligt överhäng ovanför oss som vi roade oss med att hoppa nerför. Var dock inte riktigt lika roligt när Hedvig hoppade rakt på isen så höftbenet typ gick ur led. Jag ville inte hoppa där. Riktigt härlig dag och jag fick dessutom lite färg =) Let's Dance på kvällen gav upphov till en hel del skratt och skandaler och jag jag ville verkligen ha lördagstidningen för att se vad det stod om det hela. Men i Ljungdalen kan man inte köpa dagens så man får konstant köpa gårdagens tidning. Gjorde dock inget för vad fick jag i morse? Lördagens tidning av Hedvig så omtänksamt, *glad* (Let's dance-nörd, jag?) 

På lördagen åkte vi skidor igen och som tur var fick Heddis bättre skidor nu. Åkte de sista åken med Rebecca och tog det sen lungt ett tag uppe i stugan. Vi körde skooter på kvällen. Hedvig provade och jag blev uppriktigt imponerad. Ligger väl i det norska blodet antar jag.

Söndag innebar hemfärd. Trodde det skulle vara mer kö men vi hade tur. Tog lite tid men vi var hemma vid sisådär nio.

Så nu sitter jag här i skolan med en dammig kaffe från kafeterian, fördriver tiden och väntar på henne för att få lunch, min mage skriker. Hon har franska och jag har egentligen slutat men vi ska ut och handla lite.
   Ridning ikväll, har tänkt ut en replik om jag skulle träffa ridkläderhataren igen.
Cin cin