Ordet 'unna' borde strykas ur ordboken!

      
Varje dag eller titt som tätt i allafall hör jag folk säga att "jag ska unna mig en tårtbit" eller "jag ska unna mig den här dyra parfymen" osv. Det är precis som att säga "jag ska ta en tårtbit, fast jag inte får". Varför gör vi det? Ordet 'unna' används oftast när det gäller saker som förhöjer livskvaliteten, gör oss nöjda och bringar välmående. Att säga att man "unnar" är som att säga att allt som gör oss glada och nöjda är förbjudet.

Jag blir nästan arg när jag hör folk som säger att de "unnar" sig. Det är väl inte förbjudet att ta en kaka om man vill ha det, bara för att det inte är lika nyttigt som isbergssallad? En kaka är nyttigare men isbergssallad gör dig inte lyckligare. Och lyckan måste väl gå först, ellerhur?

Grå lördag

Idag är det lördag. Igen eftersom jag var ledig igår =P Gårdagen spenderades inne i stan där jag fikade med en kompis och shoppade lite. Två tubklänningar fck åka med hem =D

Idag händer nog inte så mkt. Vi ska på handledareutbildning på eftermiddagen. Mellan halv tre och halv sju ska i sitta i skolbänken och lyssna. Boooring. Jaja, när det är klart så är det ju att börja tuta och köra =D Fram till dess ska jag småfixa lite. Måla tånaglarna, kanske träna och lite sånt. Vill egentligen åka och sola igen men eftersom jag gjorde det i torsdags så är det nog bra att vänta nån dag till.Det är för tidigt en tisdag

Ja, här sitter man. I datasalen på  tredje våningen och lyssnar på spettor (språkettor alltså =P) som diskuterar nåt arbete. Man kunde ju ha roligare. Funderar på att köpa en kaffe och hämta en tidning och bara sitta och lata mig nånstans. Får se hur det blir med det. Kunde alltså egentligen ha sovit längre men vaken som jag är spå missade jag att vi inte hade nån italienska. Nånting sa mig igår kväll att jag inte hade det men jag visste inte vad. Så nu sitter jag här. Fan det blir nog kaffe i allfall.

Har bara spanska och latin idag eftersom jag ska och testa nån allergi igen i eftermiddag. Nu har de fått för sig att det är mjölk eller nåt sånt. Aja, jag slipper naturkunskap och svenska i allafall =)

Nä, nu måste jag greja lite kaffe

Puss

Hiamama, hiamama - panta panta pantameeer

Ja, ibland har man rubriksbrist och då får man ta vad man har närmast till hands. I detta fall pantamerareklamen. Sitter och kollar på "du är vad du äter".

Skansen idag alltså. Var fetingkallt! Höll på att frysa ner mig ju. Lite konstigt att man låg och stekte i 25+ igår och idag hade jag tjocktröja, jacka och önskade mig ett par lovikkavantar när klockan var 11.11. Vi kollade i allafall på nordiska djur - jag, Jesper, Malin, Norma och Miriam redovisade om älgar eller alces alces alces som de heter på latin ;) Bäst var Malin vid vildsvinen: Oh jävlar, är de så där stora!? (alla som har varit på skansen vet att vildsvinen och bisonoxarna går tillsammans)

Sen hade jag muntligt nationellt prov i engelska. Jag, Ida och Malin fick diskutera idrott och hälsa. Det gick bra så nu är det i stort sett slut med engelska för den här terminen.

Efter det var det dans där jag skulle redovisa min egen komposition. Vi fick i uppdrag att iaktta (ser inte der ordet misstänkt finskt ut? =P) ett barns rörelser och göra en koreografi av det. Jag dansade till första delen av Bohemian Rapsody och det gick skitbra! Det var jätteroligt =)

Nu sitter jag här hemma. Är helt ensam faktiskt. Ska ta itu med lite spanskaläxa och så.
Kram på er.

Härliga måndag!

Undra om man nånsin kan säga det och vara till 100% ärlig? Jaja, idag  är det i allfall måndag och förmiddagen kommer tillbringas på Skansen. Vi ska kolla på djur och svara på massa frågor.

Igår var jag och solade i Tanto hela dagen. Var riktigt härligt och lite bränna tror jag allt att jag fick. På kvällen åkte jag och Camilla till Ebba som hade våffelkalas och självklart var alla andra också där. Det blev mumsiga våfflor med sylt, glass, chokladsås och lite annat =d

Nu ska jag sticka. Måste hinna köpa kaffe.

Puss

Here's the deal

Jag har fått lite klagomål om att jag inte bloggar så mkt (läs: alls =P) längre. Jag förstår att detta måste ha varit en traumatisk period för alla er läsare men jag har liksom inte riktigt haft lust. Har man inget att säga är det lika bra att hålla käft liksom. Syrran anser att hon håller på att komma ikapp mig och självklart - lillasyster som jag är - tar jag gärna upp kampen.

Har gjort en hel del comebacker i denna blogg men jag vet inte, det är nåt med Henke Larsson som är fett inspirerande. Så - till tonerna av Duffy's "Mercy" (som svänger som fasen) skriver jag detta första inlägg på denna kommande säsong =). Medan syrran i sin blogg
wiolas skriver att hon menar att bloggar är 90-talisternas communities menar jag att bloggar överhuvudtaget är det nya communitymediet. Communities kommer snart inte att vara en marknad längre - bortsett från Facebook. Tänk efter - vem är inne på lunarstorm? Vem är fortfarande inne på playahead? Vart ville jag komma nu igen? Jaja, skitsamma =P

Nu sitter jag i allafall framför TVn i pyjamas. De visar Engla Juncosa Höglunds begravning. Riktigt osmakligt tycker jag det är. Jag tycker inte det är svenska folkets angelägenhet och kan inte förstå hur föräldrarna kan vilja att det sänds i TV. Så jag kollar på Vänner istället. Det är alltid bra!

Ska snart göra i ordning mig och åka och träffa Hedvig. Blir nog inga jeans idag. Tog det igår och höll på att dö av värmeslag.

Puss på er