Hedvig - lilla underbara varelse

Tack, tack, tack för att du fixade biljetten. Hade varit såå tråkigt att inte gå och ännu tristare att gå själv. Ranveig ska också ha en eloge, men det här ska jag aldrig glömma! =) Fett snygg blev du i håret också. Hoppas jag blir lika =P kram

Veckan som gått

Ja, vecka 47 blev som väntat ganska händelselös. Provade ett par Nudiejeans som jag gillade men jag får väl önska mig dem i julklapp eller ngt. Apropå julklappar slog det mig idag att det är dags att börja tänka på det. Men först ska resan förberedas. Jag ska klippa mig och eventuellt färga lite. Vet inte om jag ska göra det själv eller på salong...hm, men det ger väl sig.

Tjingeling
/Elin

Veckans sinnen, 47
Jag lyssnar:
På mina jullåtar som jag laddade ner i mp3n idag. Så svenne men jag kan inte låta bli att tycka att det är mysigt. Nu ska det bara till lite snö så mysfaktorn komplett.
Äter och dricker jag: Självklart pepparkaksdegen som jag hittade i kylen idag. Ha, tro att en sån ska gå att gömma för mig...mina föräldrar börja tappa fästet, tihi. Sen käkar jag förstås pepparkakorna som jag ska baka imorgon. Dessutom ska jag dricka julmust och om det blir kallt någon dag (under kanske kan ske) blir det varm choklad....gud vad jag saknar det.
Läser jag: Fortfarande "Körkarlen". Blev liksom inte så mkt av det förra veckan. Skrifterna om Martin Luther får sig också en genomkörare eftersom jag ska göra ett arbete om honom.
Sniffar jag: Baklukt. Det ska bli både pepparkakor och lussebullar.
Känner jag: att julen närmar sig.

Just nu
Diggar jag:
Lars Winnerbäcks låtar "Nån annan" och "Där elden falnar (men fortfarande glöder)
Dissar jag: Svenska på torsdagar, segare lektion får man leta efter (glöm inte den norrländska dialekten =)

Thank God it's Friday!

Idag kom äntligen Hedvig hem från Norge. Var och såg en jättesöt film på filmfestivalen idag och imorgon är det pressrelease på skivan. Det ska bli riktigt roligt. Annars, inte mkt hänt =)

What's up with Zlatan?

Undrar bara vad som är så häftigt med Zlatan. Han har visserligen gjort lite mer mål nu i Inter men snälla, störra diva får man ju leta efter. Det roliga är att han inte kan leva upp till sina divafasoner. Han gör inte anmärkningavärt många mål och jag tycker att han bränner 3 av 4 chanser. Jag vill så gärna tycka om honom men när han gör saker som att stjäla en straff, mota bort gratulerande lagkamrater när han gjort mål och vara allmänt divig får det mig att undra vad han egentligen håller på med. Ibland är det så man skäms. Om han hade varit en av de verkligt största fotbollsspelarna i världen så tror jag inte att han hade beövt söka all den här bekräftelsen. För ser man på de riktigt stora som Beckham och Ronaldinho så är de istället alltid trevliga och ödmjuka. De vet redan att de är en av de absolut största så de behöver inte bekräftelsen. Nä istället har jag blivit ett riktigt Ljungbergfan!. Lagkapten, spelare i Arsenal och Calvin Kleinmodell. Han har stått lite i skuggan av Henke och Zlatan tycker jag, men nu när Henke spelar på hemmaplan så får Ljungberg lite mer plats. Han gör faktiskt ett riktigt bra jobb både i Arsenal och i landlaget och dessutom är han utan tvekan lagets stilikon kanske kan han snart ta över efter eller konkurrera med Beckham =) Hans outfit på fotbollsgalan var bara sååå rätt. Kostymaktigt upptill och jeans med kedja. Classy kombinerat med casual, den mannen vet vad han sysslar med! Dessutom är han ju ett underbart skäl till att få heja på Arsenal...varför har jag inte tänkt på det? =) Tjaa, Zlatan till trots så har jag i alla fall kommit fram till att det finns skäl att vara stolt över att vara svensk...Inga, tihi ;)

Ännu en dag till ända

Ciao, belle! Var och kollade på Adidas nya kollektion men som vanligt - besvikelse. Jag får nog helt ta och acceptera att Adidas mest har träningskläder och sorry men jag har ingen lust att lägga pengar på att se snygg ut när jag tränar när jag bara gör det hemma. Istället chillade jag på tunnelbanan med lite choklad och en tidning. Det här är precis en sån dag då ingenting händer. Det bästa idag var lätt sovmorgonen som visserligen kunde ha varit lite längre men som ändå gjorde sitt. Nepp, tråkdag idag och imorgon har jag två dubbeltimmar och ingen sovmorgon =( Det blir mycket kaffe för att orka ;)

Ö. Skrållan

139392-5

Här är huset Skrållan vid Fjällviolen. Där är jag när jag inte är här så att säga ;)

Med våren kommer åren

Jaha...läste idag i Sthlm City om hur vårmodet kommer se ut. Står att det kommer bestå av neutrala färger som svart, vitt och grått. Det hade jag nästan räknat ut. Även om det har varit mkt grått i höst så har det känts som att trenden aldrig har brutit ut på riktigt. Däremot bävar jag för det som står under "vårens och sommarens modemåsten". Butikerna kommer gå i konkurs för här står bara saker som vem som helst kan finna i mormors garderob. Jag tänker på saker som "klädda knappar och puffärmar", "Byxor med vidd i benen","Brougemönster" och "Öppen tå". Detta kan i och försig se rätt bra ut om det behandlas på rätt sätt, men om det överdrivs (vilket det garanterat kommer göra) innebär det att vi kommer att få se en hel del ungdomar gå klädda som gamla kärringar. Och förlåt men jag fullkomligt avskyr utsvängda byxor. Dessutom är tydligen klänningar och jackor med volym på ingång, vilket kommer få alla att se ut som vandrande tält. Inget jag tänker haka på med andra ord. Däremot tror jag att blått kan bli poppis i vår och kanske kommer då jeansjackan tillbaka. Brunt var ganska populärt förra våren och det är möjligt att det håller i sig. Kort sagt kommer våren att genomsyras av 40-tal, typ siden, koftor och blusar men jag tror att om man behandlar det rätt så blir det nog inte så tokigt ändå. Dessutom har jag för mig att underkläderna på 40-talet var rätt heta så...=) Sen kan man ju spekulera krign huruvida Sthlm City är en pålitlig källa eller inte. Vill se det på lite fler håll innan jag förnyar garberoben ;) Men det är långt till våren. Först är det jul och då tänker jag ha julfärger som rött, grönt och guld kombinerat med lite mer neutrala och sofistikerade färger. Dessutom har jag hittat sötaste julaccesoarerna på Glitter i form av halsband med små tomtar och snögubbar och örhängen i form av julgranar =) Inte för mkt, precis lagom och diskreta. Mycket chict, vill ha! Perfekt att ha i Washington. Har hört att man i USA tävlar om vem som har det juligaste huset. Jag har visserligen inget hus, men som gäst får man ju dra sitt strå till stacken. It's just a matter of being courteous ;)

Värsta HP nörden

Ja, jag må vara fånig men jag kan inte hjälpa det. Jag längtar så mycket tills den sjunde Harry Potter boken släpps. Ingen vet ännu när den kommer men min teori är att den släpps den sjunde Juli för i så fall skullle innebära datumet 070707. Erkänn coolt: den sjunde boken, den sjunde juli, år 2007. Så nu kan ingen säga att de kom på det, ha! Dessutom ser jag fram emot den femte filmen som just är klar. Är bara lite orolig över att jag kanske har för höga förväntningar som den kanske inte kan leva upp till...hm =) Den som lever får se (som alla snusförnugtiga tanter säger =)

Nita dem jävlarna

Läste just om en tjej i Funäsdalen som är så grovt mobbad att hon i stor sätt är rädd för sitt liv. Hon berättar att hennes skolkamrater kastat sten i huvudet på henne, klämt hennes hand, vägra arbeta med henne, flyttar sin stol om de ska sitta brevid henne och byter bord om de måste sitta vid samma. Värst av allt är att hon får hotbrev hem till sig och att skolan inte tycker det är allvarligt, utan hela tiden avfärdar hennes påståenden. Om man hela tiden får höra att man har hört fel så tacka fan för att man slutar berätta. Men Funäsdalen är liksom inte så mkt mer än ett ICA och Systembolaget så det är väl det bästa sätt de kan komma på för att ro sig. Helt jävla sjukt. Det finns verkligen inga ursäkter för ett  sånt betéende, inte för lärarnas heller. Bra att familjen har polisanmält händelsen. Nita dem jävlarna så det känns ordentligt - riktigt ordentligt! http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,935309,00.html

Diesel, Nudie & loca loca plugg (but I like 'em anyway=P)

Idag var inne på Stuk dårå. Hittade en grrrymt snygg kepsmössa från Disel, beige-brun med fri skärm och päls ovanpå. Fanns i svart och mörkbrunt också. Vill ha! Dessutom provade jag ett par tvättade jenas från Nudie som satt så bra att jag var tvungen att prova de jag köpte i lördags igen - bara för att vara säker alltså =) Problemet är att jag vill ha dem ändå =P De var i strl 26, något som jag aldrig har fått på mig förut. Cyklingen har gett resutlat, tihi =) Självklart är inte Iso hemma som kan ge mig lite goda råd men förhoppningsvis så finns de kvar =P
   Förövrigt har dagen varit ganska soft. Började 11.50 så jag sov till tio =) På SHn utbröt värsta diskussionen om ålder för rösträtt, vissa vill att den ska sänkas till 16 år vilket jag är emot. Jag menar, ska jag börja tänkas på pension och skit nu? Allvarligt talat tror jag att andra kan avgöra det där bättre än jag. Och varför ska vi röst nu? Vi blir ju 18 så småningom i alla fall. Man behöver väl inte vara så otålig. Och dessutom är det meningen att man ska rösta när man är vuxen det är därför man blir myndig vid 18 års ålder. Vissa vill faktiskt vara barn!

Veckan som gått

Jaha, då har ännu en vecka med plugg, skratt, problem och läxor (eller inte) passerat. Men jag är ju inte en sån som tittar bakåt utan ser framåt. Nästa vecka, vecka 47 tror jag, tar jag mig en titt på huvudbonader på t. ex. accessorize,  Åhléns, kanske H&M, men framförallt på Götgatsbacken som är Söders egna centrum. Bruno har alltid intressanta grejor så Stuk och den lilla butiken i samma lokal som jag ALDRIG kan komma ihåg namnet på, kommer nog att få upprepade besök av mig på väg hem från plugget. Självklart spanar jag in Adidas nya höstkollektion Fuse. Har inga större förväntningar eftersom jag oftatst blir besviken på Adidas men om jag inte ger det en chans kanske jag missar världen grej =) Dessutom provar jag min guldkajal som jag fick typ ages ago som jag tror kan bli rätt i jul. Och så ser jag förstås sjukt mycket fram emot skivreleasen på lördag.

Tjingeling =)
Elin

Veckans sinnen: 47
Jag lyssnar:
Förmodligen på syrran eftersom Hedvig är på Nordpolen =) Annars blir det Lasse Winterdäcks (tihi=) underbara låt "Elden" som får stå på repeat i mp3n. Dessutom försöker jag få tag på Mando Diaos låt "Long before Rock 'n' Roll". Lite sen kanske men hey, jag lyssnar fortfarande på Cher och Michael Jackson så...=)
Äter och dricker jag: Mina bullar som jag bakade idag och förhoppningsvis pepparkakor och den första lussebullen. Puta Madre, det är dags nu! Sen äter jag skaldjur och fisk. Riktigt fräsch mat som känns lite lättare nu när man unnar sig lite extra när mörkret faller på. Dessutom läste jag i veckan att köttproduktionen i världen är en av de största miljöbovarna så mer fisk och kyckling till folket! Sen dricker jag thé. Vill inte låta koffein ge mig abstinens så  jag varvar med lite thé. Har hittat ett förvånansvärt gott påsthé som är någon blandning av grönt thé och citron. Det är lite emot mina principer att prisa påsthé men, med risk att tappa min heder: det här är gott! Annars blir det vatten. Sverige är faktiskt ett av de få länder som kan dricka direkt ur kranen - viktigt att ta vara på!
Läser jag:
Typ musikhäftet eftersom vi har prov snart. Och just det - historian, suck. Och italienskan, eh...never mind. Utöver det så läser jag Selma Lagerlöfs "Körkarlen" som är skrivet på gammal hederlig svenska från början av 1900-talet. Varför lät vi det falla bort? Det är i alla fall sjukt coolt att läsa klassiker. Det är status!
Sniffar jag: Ännu en gång på Pradas nya parfym. Kan inte riktigt besämma mig för vilken sm är godast: Den eller D&Gs "The One". Tål att tänkas på. Ska även kolla in Viktor & Rolfs vilken efter deras bottenkollektion på H&M måste vara en succé.
Känner jag: För att titta på mer kläder, även om jag kanske inte direkt tänker köpa något. Dessutom tänker jag ha brunt (inte bara förstås) fast grått och svart är it-färger. Lila är också inne men, helt ärligt tycker jag att det är en gräslig kulört, period. Sen cyklar jag förstås på motionsbiken. Måste bygga lite heta muskler till Washingtonresan.

Just nu:
Diggar jag: Almenackan "Årets kvinnor och män" av Caroline Roosmark och Åsa Mattsson som gjort svenska, kända grabbar till riktiga sagoväsen. Måste fixa en så att jag varje dag kan dreggla över Rafael Edholm som "Näcken", Peter Jöback som en prins i "den lilla sjöjungfrun", Martin Rolinski som en fager ängel i en snöskog och, tro det eller ej: Henke Larsson som åskguden Tor. Dessutom går intäkterna till ECPAT:s organisation mot barnpornografi och trafficking. I like!
Dissar jag: Efter att ha läst Mats Strandbergs (Aftonbladets bilaga "Söndag" sid 14-15) artikel blir det självklart stylisten Rachel Zoe som får halva Hollywoods kändiselit att se ut som utmärglade gamla tanter! Ska alla vara med i en film om förintelsen eller vad är det här? Jag tycker det är ett hån mot alla människor som svälter på riktigt att göra det frivilligt! Det de sysslar med därborta är inte normalt. Att tycka att storlek 25 i jeans är snyggast när man är en sisådär 170-175 cm och att stilikonens midja är 56 cm, jag menar hallå, jag tror inte ens att det behöver kommenteras vidare! Det står också i artikeln att det snackas även om att hon uppmanar dem att ta vissa droger som får en att rasa i vikt. Som tidigare känt så är ju några av hennes klienter Lindsey Lohan, Nicole Richie och Mischa Barton. Nu har även Kate Bosworth blivit en av hennes s.k "Zoebots" (vilket enligt artikeln är deras öknamn) och ja - även hon ser numera ut som ett vrak. Who's next, liksom? Jag tror att dagarna är räknade tills någon av dem öppet talar ut om vad som händer där. Istället vill jag ge en eloge till Giorgio Armani som tycker att vi måste bekämpa ätstörningarna inom mode-, kändis-, och även den "vanliga" världen. Dessutom ha Madrid som förebild där man som modell inte får ha under 18 i BMI (vilket i och för sig är lågt, men i alla fall ett steg i rätt riktning) och sist men inte minst se på WHO som bannlyste fem modeller då de låg under deras svältgräns. När man som Jennifer Love Hewitt som har storlek 34 känner sig störst i rummet, då är det illa - riktigt illa!

<3 Syrran dårå <3

139392-4


"The Venture"

139392-3

Moppar är sååå överskattat, enough said!

STOCKHOLM HORSESHOW

Ska inte se lika mkt som förut, men jag kommer iallafall dit! Ska komma tidigt så jag kan shoppa loss studiebidraget på lite pryls. Befinner mig just nu i ett stort behov av vita ridhandskar, snoddar och ridkavaj. har ett litet dilemma för alla som intresserade (vilka om jag har tur är pingvinerna i Arktis haha ;): jag har en blå hjälm men ska jag ha en blå ridjacka? De är mkt dyrare. Elle ska jag låna hela kitet? Det vill man ju inte. Eller ska jag köpa svart kavaj och svart hjälm? Eller...Morr vad man kan komplicera ngt som inte ens är ett problem. Det känns iallafall bra inför tävligen. The horses are fit och vi har extraträning den femte för Inger. Måste öve lite på galoppombytet eller vad man ska kalla det. Shit, jag måste sy in min ridjacka också. Den sitter som ett tält hihi. Ja, det syns ju på mig och Pride =) Det går nog bra. Men palla vara nervös.

RIP ZOLERO

RIP Zolero


Underbaraste varelse som funnits. Saknar honom så otroligt mycket. "Man vet inte vad man har förrän man inte har det kvar" fick liksom en innebörd 12/8 05;( I Trapalanda du vila...

Keep your heads high, suckers

Trodde aldrig detta skulle hända mig, men som tjej kan man inte ha kjol. Män är som barn! Idag mötte jag en arab på dryga 50 bast som åkte rulltrappa upp och jag gick trapporna ner. Jag märkte direkt att han kolla, eller sorry, glodde rättare sagt. Jag fick säga till honom så uppenbart var det. Samma sak hände när jag skulle åka hem. Vad gör dessa på sommaren? De lär ju få EP-anfall av stirra på hundra kjolar i sekunden. Bara för att deras tjejer måste gå inlindade i lakan ska ju inte vi andra behöva lida för det. Glo diskret om ni nu nödvändigt är tvungna till! Morr! ;)

Endorfiner och fotblåsor

Idag har jag shoppat loss ordentligt. Hitta ett par dödligt snygga jeans från Diesel och när jag påminde mamma om att jag fick MVG (okej då...mvg- men det behöver ju inte hon veta, big difference liksom) på engelsksuppsatsen så behövde jag bara betala 400 haha. Det gjorde att jag hade råd med en typ klänning i lite flygvärdinnetyp i beige också. Har inte sett den på någon och inte hört att det är modernt eller så men vadå - när man bara lyssnar på vad präktiga lilla Ebba von Sydow har att säga SKA "get-a-life-klockorna" börja ringa. Ja, det här gjorde jag förstås med Iso och sen träffade vi hennes kompis Camilla. Fett schysst brud hon med =) Dessutom var vi på Stockholmsmässan idag igen och delade lite halventusisatiskt ut några flygblad om öppet hus. Mest gjorde vi det för att ha nånstans att lägga våra kläder medan vi gick och raggade och snodde godis från B-gymnasiernas montrar som måste göra reklam för sig på ngt sätt. Som att det skulle hjälpa Livets Ordarna eller Jehova eller vad de nu är på Andreasgymnasiet =) Där träffade vi även Ranveig, Hedvigs syrra. De är inte lika till utséendet men den som är släkt med Hedvig har bara supergener så t.o.m. om hon ens försökte kunde hon inte 99.9% prefekt (vilket alltså betyder att de är 100% perfekta, inget annat!) Alltså är jag trött men glad. Bra shopping och lite blåsor eftersom jag har haft högklackat och strumpbyxor, ja det hör ihop. They complete each other, liksom =)

FINASTE EKIPAGET

Finaste ekipaget



Amen é han inte finast i världen =)?

COUNTDOWN

Nu är det bara tre veckor kvar. Har hämtat pass och leg. Det är verkligen tuuusen saker jag måste göra innan vi åker: Sola, köpa jeans, köpa kläder, klippa och färga håret... Får väl uppmärksamma mamma om att jag snällt bäddar sängen varje dag =) Jag kan faktiskt förtjäna ett par jeans...tror jag =)
   Ska i alla fall hitta ngn englesk dikt om Lucia, eller så får jag skriva ngn själv. Typ night - light får väl duga haha. OCH ladda min mp3 med nya låtar. Får bearbeta Krippe lite.
  Måste ta med ultrasvenska grejor till wdc. typ pepparkakor tänkte jag på, och julmust. Julmusten slutar nog antingen i min mage eller i diskhon men pepparkakorna kan de nog peta i sig i alla fall.
   Iso, Eddy, Isola, Hedvig, whatever (kärt barn har många namn) kommer sakna dig där, även om det bara är en vecka. Har i alla fall förfotot från fotograferingen. Det slänger jag aldrig hihi. Puss på dig babe.
   Trött.

Stockholmsmässan

Jaha, idag var man på Stockholmsmässan och gjorde reklam för Södra Latin. Ja, eller bara för de som vi ville skulle gå där (hm...fjortiz eller =P). Hur som helst flörtade jag och Iso runt med allt och alla eftersom HON hade hört att Ebba von Sydow (eller vem det nu var) hade sagt att man skulle flörta med hela omvärlden för att få rutin. GAAAH...vad har jag gjort? Mitt mobilnummer råkade snurra som snöflingorna den första november och nu har jag en jag gillar och en typ eh...reserv(?)=I
Den första var iallafall sjuukt snygg. Och självklart ska Iso åka till Norge så jag måste klara mig alldeles själv i en hel vecka!!!AAH.
Shit alltså...men en var fett snygg såå...jag klagar inte =)