Bankrån!

En bank i Hägersten på Valborgsmässovägen på Valborgsmässoafton har blivit rånad. Nån mer än jag som ser ett samband?

Il giorno

Ciao!
Just vaknat, skönt. Gäspar lite fortfarande dock. Idag ska jag in till stan och ha lunchmiddagspicnic typ. Skulle gjort nåt här hemma, men jag varken orkar eller har tid så...Det får bli Åhléns käk idag med tror jag =P  Dessutom ska jag plocka fram alla grejor till tävlingen imorgon.

Sen iväg till stallet. Rider kanske Crellan, vi får se. Hem igen för filmkväll och kanske majbrasa om jag kan hitta någon inom tvåhundra meters radie =P Men jag tror att det ska vara någon borta vid fotbollsplanen, ska kolla upp det.

Nu ska jag snart äta frukost. Det får bli yoghurt med banan och kanske lite cashewnötter. Mums =P Först hade jag tänkt att bädda min säng och kanske dra på mig lite kläder men det låter så lockande att ligga på soffan i pyjamas.

Jaja, ha allihop en riktigt bra dag =)

Är det varmt ute eller?

Kvällsfördriv

Haha, sitter och kollar på Wallander. Nu - paus. Har fixat mina naglar, filat och haft på trind. Det är faktiskt det enda som funkar för att stärka sina naglar. Mina naglar är kostiga. Min ring-finger nagel växer mycker fortare än de andra. Jaja, då är den i allafall fin den dagen då någon på allvar friar till mig =P

Dobedobedoooo, vad ska jag skriva? Hoppas jag får rida Crest imorgon. Tog en jättefin bild på honom och mig när jag pussar honom på kinden, men den kanske ni redan har sett? Annars finns den och en hel del andra söta bilder på oss på goodybag.blogg.se/havremoppen.......................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................
Smygtittar på Spider - Man det är därför det inte händer så mycket.

Hur vet man när filmjölken börjar surna?

Nu börjar nog filmen igen

Söndag dag

Kvällen på er!
Har just ätit middag, lax mums, och innan det var jag inne i stan. Mötte upp Max vid halv två-tiden och sen drog vi en sväng på drottninggatan. På stor-H&M kollade vi lite sommarkläder till honom, vi hittade två t-shirts, en kofta och en skjorta. Provade ett par shorts och försökte hitta en jacka också men vi blev så hungriga så det fick bli en annan dag.

Handlade faktiskt för första gången mat på Åhléns färdigmatsdisk nere på Hemköp. Jättegott var det, därifrån kommer jag att köpa med mig mat igen =) Sen tog vi vårt pick och pack och satte oss i solen i kungsan. Efter det gick vi till Slussen och hittade en båt som var helt nerbrunnen. Fortsatte upp och tog och oss en titt på mitt plugg och köpte sen yoghurt-glass på 7/eleven. Mums, mums, tyckte jag men jag vet inte om det var besvarat =P

Imorgon blir en konstig dag. Gunilla mailade just och ville att jag skulle komma till stallet klockan tre för att hjälpa till med förberedelserna inför imorgon, men då skulle jag ju träffa Max. Dessutom ska jag planera för tisdagen. Jag borde träffa Max för jag har lovat honom det jättelänge å andra sidan borde jag vara med och fixa för speakern måste ha koll på allting och allting är bara strul, strul, strul och krångligt, krångligt, och hur jag än gör så är jag bara strul, strul, strul och krånglig, krånglig. Dr Phil, var är du?

Jag tror att summan av kardemumman får bli att stallet får klara sig utan mig i några timmar för jag kommer ju vid halv sju när jag ska rida.

Nu ska jag gå ut och gå med mamma. Det får nog bli runt trekanten, men jag måste verkligen göra nåt åt mina skavsår på fötterna. Bilder kanske kommer ikväll =)

PS: goodybag.blogg.se/havremoppen (bloggen med sveriges i särklass töntigaste namn=P =) är uppdaterad

BOUN GIORNO!

Idag har hittils varit lungan. Kom ju hem ganska tidigt igår, mammas och pappas gäster var fortfarande hemma då. De blev kvar till ganska sent men jag gick och la mig vid halv ett. Stoffe, du glömde ditt godis och pappa har redan tyå ätit upp det. 

Snart bär det in till stan, där jag ska kolla på lite kläder. Har sett en jättesöt kjol på H&M. Ska dessutom hjälpa en kompis att hitta vårskor. 

Har lite ångest över att jag inte har tränat på ett tag, men jag orkar liksom inte. Jag kanske får lite motion av att gå i stan, om inte kan jag ju gå över bron hem, det är typ en halvtimmes promenad. Men jag vill inte cykla. Pappsen vill inte att jag tar ut den till vardagsrummet eftersom det blir repor i golvet, men jag kaninte cykla utan TV, vet ni hur tråkigt det är?

Vaknade iallafall vid halv tio tiden och såg att jag måste behandl igen efter allergiattacken. Och med den medicinen får jag inte sola...tråkigt igen. Gjorde sen frulle med mamsen och satte mig sen och bloggade lite. 

Nä, nu måste jag rycka upp mig lite, måste göra i ordning mig. Åh, ett äpple, vad gott =)

Beck - Den Svaga Länken

Nu har jag just kommit hem från bion med krippe, blev jätteglad när han ringde. Vi såg iallafall Beck, skitläskig. Tjejer som blir våldtagna och skit. Var inte så roligt att gå hem alldeles ensam =P Läste nånstans att den från början skulle ha hetat "gettolinjen". Undra varför de bytte =P

Var ännu mer inte så roligt när man får ett sms där det står att det är fest och att det behövs tjejer, ring genast, men ingen svarar =( Bajs. Skit. Sur.

Jaja, vi får väl se om det händer nåt imorgon. Men nu vill jag typ sova. Jättetrött.

Jusdet...fick ett litet allergiskt anfall i natt. Jag SKA inte äta paprika...i någon form! Skärpa sig!!!

Helgtips!

Nu nalkas långhelg för alla unga och kanske gamla också =P Det sägs även att det ska bli riktigt varmt så på ballerinor och klänningar och ut i solen. För att förgylla Din valborghelg lite har jag laddat med lite tips som kanske gör din helg minnesvärd
Enjoy!

LÖRDAG
Solklart:
  Den 27 - 29 april hålls Skönhet & Hälsa - mässan för inre och yttre skönhet på Sollentunamässan. Här får ni se modeshower, dansuppvisningar, hud- och hårvisningar, bad- & underklädesvisningar och SM i nageldesign, vilket jag tycker låter jättespännande. Se till att vara där i god tid, de första som kommer får en GOODYBAG! (OK, jag vet att det stavas goodiebag, men det var liksom redan taget när jag gjorde bloggen =(   )
Inträde för vuxna - 120 :-, Barn och Ungdom - 60 :-
Öppet: 10 - 17
Helgtips!Btw, är inte den sminkade bruden misstänkt lik Naima från Top Model?

Helt OK:
Ta dig till söderhaket "Läckerbiten" som i en omröstning gjord av alltomstockholm.se har blivit utsedd till Stockholms bästa sportbar. Med fyra 50 tums widescreen tv lär ingen behöva försöka sträcka sig över 2 metersjätten som hamnade framför dig. Imorgon är det dessutom ishockeymatch mellan Sverige - Italien i hockeyVM  vilken de säkert sänder.

I nödfall: Vem missade Helena af Sandeberg i "Hundtricket"? Eller som den förförande vikarien i "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö"? Om du gjorde det, eller bara vill se henne igen kommer här en ypperlig chans där hon i Ibsens drama spelar Hedda Gabler. Stadsteatern kl 13.30, 230 kr.

SÖNDAG
Solklart: Dra iväg till bion och se på filmen "Free Jimmy" som handlar om en nerknarkad cirkurelefant. Filmen är producerad i Norge med den största filmbudgeten nånsin i den norska historien och därmed är gangstrarna samer. Inga italienska maffiabossar här inte =P Tydligen rolig med både sex och våld.

Helt OK: Se Lisa Miskovsky som bjuder på en akustisk live-koncert på Rival, Mariatorget. Hitar som "Lady Stardust", "Mary" och "Driving one of your cars" kommer definitivt spelas. Inträde 130 :-

I Nödfall: Värm upp lite inför premiären den 4 maj och se på Spider-Man på trean. Borde vara första filmen men i DNs tv-tidning står det den andra...wierd. Kostar ingeting utom en 20 för popcornen =P

3 minuter to go

Har just smitit ut från matten för den är riktigt tråkig. Slutar om tre minuter och då drar vi in till stan eftersom vi inte har nånn gympa av nån anledning. Ska kolla sommargrejer och lite sånt.

Fortfarande tråkigt men dessa tangenter är riktigt härliga, skulle lätt kunna skriva ett arbete med dem. Sitter inte i vanliga datasalen utan i Since Center eller vad det heter i B-huset. Är omringad av naturare.

Uppdaterar med helglista till kvällen som även kommer innehålla lite valborgstips. Själv blir min valborg lungan eftersom jag ska upp klockan åtta och tävla den första maj. Ingen demonstration här inte. Skulle väl i så fall vara om jag inte placerade mig =P

Nä nu ska jag se om vi inte 'ntligen får sluta 


SILVEREKIPAGET

Crest is the häst who is bäst without protest =)

Snyggaste ekipagetHar ju helt glömt att rapportera hur det gick i tävlingen. Jag kom tvåa och fick silver. Eftersom det är lagtävling är det lite komplicerade prisregler men jag ska försöka förklara kortfattat utan att ge er huvudvärk =P
Varje lag har fyra ryttare. Den som är bäst av alla vinner guldet och den som sen är bäst i motståndarlaget får silver. Alltså kan alla som rider i samma lag som guldmedaljören vara bättre än den som får silver eftersom guldet och silvret inte får hamna i samma lag. Hajar? However var jag andra bäst i hela startfältet och dessutom bäst av alla som rider i mitt lag =D Min första tävling på denna kuse. Jag var överlycklig och har hängt upp medaljen på en finfin plats i mitt rum.
På tisdag är det tävling igen. Jag ska ha honom då med. Hoppas det går lika bra eller ännu bättre. Men jag vågar inte ha för höga förhoppningar för då blir man så besviken om det inte går som man tänkt sig.
Ha det bra
Cin cin

Kungar och Pungar

Idag möttes jag av rubriken "Kungen skriver själv om prostatacancer". Hm...börjar jag fundera då. Har kungen prostatcancer? Om inte, guuuud vad tröstande det måste vara för alla med prostatacancer.

Sen fattar jag inte riktigt vad som är rubrikens poäng. Är det att kungen sympatiserar med folk som har prostatacancer eller är det att han har skrivit själv? Vad jag har förstått kan han ju inte ens stava till sitt eget namn =S

Och hur ser man att en mögelost är dålig?

Helgens hetaste tips

Nu är det helg igen. Listan är lite sen, får bakläxa på det men...bättre sent än aldrig, right =P

LÖRDAG
Solklart: Ha en liten tjejmiddag för att fira att våren har kommit. Laga mat tillsammans, lyssna på musik ni gillar, hyr en film, bara fantasin sätter gränser. Gör nåt enkelt och gott. Egen pizza t. ex. Finns färdiga halvfabrikats degar att köpa i affären där man bara tillsätter lite vatten. Finns både fullkorn och vanlig. Sen kan alla ta på vad var och en vill ha, champinjoner, musslor, salami, skinka, ost, räkor, you name it =)

Helt OK: Köp en korg jordgubbar. Har sett att det har kommit en hel del fina. Jag vet att man ska stödja den svenska produktionen och så men jag älskar verkligen belgiska jordgubbar och såhär tidigt på säsongen är de de bästa man kan få tag i. Ät dem som de är, med lite socker på eller varför inte doppa dem i lite turkisk yoghurt med en skvätt honung i? Mumsfilibabba =)

I nödfall: Vårstäda rummet eller bostaden lite. Plocka bort saker, dammsug, moppa golvet, damma prylar och tvätta fönstrena. Det blir fint och jag lovar - du behöver inte gå ut och springa sen.


SÖNDAG
Solklart: Se filmen "Shooter" på bio med Mark Wahlberg som hade premiär i fredags. Jag såg förhandsvisningen i torsdags och jag lovar, den är sjukt bra. Gillar du som jag lite pumpade (men inte så det ser onaturligt ut) killar som är militärer och som kan ge sig själv dropp, söva sig med gräddburkar och göra napalm av saker man kan köpa på Coop Forum? Då är det här filmen, precis som för mig, något för dig!

Helt OK: Ta dig till Medborgarhuset på Medborgarplatsen och spana in "Textmässan" mellan klockan 11 - 18. Närmare 100 bokförlag och tidsskrifter samlas där det även hålls seminarier. Dessutom behandlas olika teman som t. ex. "svensk skräcklitteratur". En av Sveriges största bokmässor där mindre förlag står i centrum.

I Nödfall: Spana in nya fiket "In the Mood for Tea" i Vasastan. Både butik och lounge. Här serveras framförallt kinesiskt te med vackert porslin. Nortullsgatan 9.

Hoppas ni får en trevlig helg =D

Fredag eftermiddag på SÖL

Sitter i datasalen på fjärde våningen. Har egentligen matte men läraren är på kurs så jag har en liten håltimme. Ska snart ha gympa till fyra. Mindre roligt en fredag. Är alltid dödstrött sen, men det är inget som inte en sojalatte på Wayne's kan bota. Lyssnar också på hur en liten classmate tjatar på en annan liten classmate "Skriv NU, Skriv NUUU!" Lyckliga jag som inte behöver jobba med henne. Har ätit ett äpple...ska äta ett till. (Ni förstår av texten att döma hur tråååkigt jag har)

Sorry att jag inte har bloggat på ett tag och sorry Isola att jag inte har tagit bort bilden på den rakande, sargade, stackars tjejen, din lilla blodfobiker men jag har bara inte orkat. Jag vet inte varför jag är så trött. Det kan inte endast bero på att jag tittar på American Idol till tolv för såhär trött bruker jag inte vara, hm...

Var förresten på bio igår och såg förhandsvisningen av Shooter. Den var riktigt bra! Gå och se den.

Ikväll kommer som vanligt lite helgitps, får inte missas =D
Take care
CIn CIn

Raka benen-guiden

Nu när sommarsäsongen drar igång är det många som tar fram hyveln och envist börjar ansa sina nedre extremiteter =P
   Vad alla däremot inte vet är att det faktiskt kan vara farligt att raka benen. Min mammas kompis fick rosfeber och höll på att dö innan läkarna förstod var det var. Därför kommer här lite tips om hur du bäst undviker sånt:

1. Se till att du har en ren rakhyvel innan du börjar. En oanvänd är bäst men det går också bra att tvätta med tvål och vatten eller decinficera den med lite decinfektionsmedel. Håret är till för att skydda benen, lite som ett immunförsvar och när det försvinner är det väldigt lätt för bakterier att smita in de redan irriterade hårsäckarna.

2. Tvätta benen! Med tvål och vatten av samma anledning som ovanstående.

3. När du sen rakar är det viktigt att vara försiktig så du inte skär dig. Sår underlättar för bakterier att smita in, det kan vara svårt att få stopp på blodflödet eftesom smalbenen har många ytliga blodkärl och det ser inte så snyggt ut. Man vill ju inte se ut som hon här nere =P
Raka benen-guiden
4. När du är klar är det bra att smörja in benen med en skön lotion. Personligen kan jag varmt rekommendera Vaselines nya Fötter och Ben lotion med menthol och eukalyptus. Det svalkar benen och man slipper den där svidande och brännande känslan som ofta uppstår. Den känns lite som liniment, om ni har provat det.

5. Nu är det bara att gå ut och vara vårfräsch men tänk på att tvätta benen igen när du kommer hem. Avgaser och sånt sätter sig lätt på benen så duscha dem med lite tvål och vatten och smörj sen in dem igen.
       

PRISON BREAK'S NYA SKÅDIS

Prison Break's nya sk?disLite hjälp, tack.


OK, det har varit mkt kusar nu, men jag ska skärpa mig...kanske


SNYGGING NR 1

Snygging nr 1Vem kan motstå min otroliga charm? Kan -> Du ;)?

Nu har jag alltså kommit hem från Borås. Har ridit hur mycket som helst, har grym träningsvärk. Har tränat som fan på det som jag fik lite kritik för. Hem var det tre byten. I Herrljunga, Falköping och Skövde. Sen tog jag ju pendeln hem så allt som allt blev det fem tåg. Men det gick rätt fort ändå. Somna precis innan Katrineholm och vakna sen i S-tälje. Jobbigast var att hålla reda på alla biljetter.

Imorgon är det tävling. Ska förbereda lite idag: putsa träns, sadel och stövlar och sånt. Det vill man inte göra samma dag som man rider för då kan man bli svart i baken =P Kanske rykta honom lite om han inte går lektion. Dessutom ska jag baka bullar. Vad tycker ni? Vanilj eller kanel? Jag tycker bäst om vanilj så jag brukar göra 75% vanilj och 25% kanel. Ska också kolla igenom alla protokoll och tänka igenom hur jag ska rida.
Det som ska göras imorgon är att jag ska knoppa manen, byta till tävlingsschabrak, rykta och sen ska självklart stallet städas. Sopa överallt och städa läktaren och fixa domarplatsen och ordna fika. Andra hjälper ju till såklart så jag behöver mest bekymra mig över min kuse.

Självklart vill jag att det ska gå bra men jag har inte så höga förhoppningar. Crellan är fortfarande ganska ung även om man inte tror det eftersom han är så trevlig. Inne i manegen kan han dock se lite "spöken" och sånt. Nu kommer han dessutom vara ensam och det är alltid lite jobbigare för hästen. Han har dock gått några program och även tävlat lokalt. Jag ska fråg runt lite och luska lite idag. Annars är det den eviga höger galoppen där han alltid fattar fel och hela programmet är i stort sett i höger galopp så vi får se hur det går. Måste träna ordentligt på det på framridningen. När han väl har fattat rätt går det hur bra som helst. Hans problem är att han liksom "glömmer bort" att han kan galoppera med de motsatta benen, den dumbomen =P

Men, men I gotta Pink Positive, right?

LIVLISTA

Hitta denna hos Dag-Harald

SKOLA/JOBB
Jag studerar.
Klart...evighetssyssla
Jag jobbar....
Förhoppningvis i sommar
Jag har somnat i skolan/på jobbet.
Japp, på engelskan. Vakna av att saliven rann ner ur mungipan, men det kanske hör till nedanstående rubrik...?
Jag gör nästan alltid mina läxor.
Typ...ungefär...nästan
Jag har missat mer än en vecka av skolan.
Vem fan har inte det?
Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol.
Nej...men jag går ju bara i ettan ännu, har god tid på mig.
Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
Typ paljetter från fritis i tvåan.
Jag har fått sparken.
Nej, jag måste kämpa för att komma därifrån =P

SKAMLIGHETER
Jag har sagt lol i en riktig diskussion.
Aldrig nånsin, har aldrig varit mitt ord riktigt
Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer.
Självklart, Lejonkungen t. ex. kan inte hålla dem tillbaka
Jag har pissat på mej av skratt.
Nej, men vi körde alltid det tricket på min kompis hund när vi inte pallade att gå ut med honom. Ni vet, man gör dem så glada att de pissar på sig...funka alltid
Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
Nej, jag blev avskräckt när min (icke)kompis gjorde det.
Jag har gråtit av skratt.
Absolut, oftast när pappa dansar Let's Dance danserna. Man vrider sig.
Jag har limmat fast min hand i något.
Nej, usch...jag hatar kladd. Och sand, jag AVSKYR sand. Det kommer in överallt och sitter i strumpor och maten och usch, panik
Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
Hm...kanske
Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.
Jo, mina strumpbyxor när jag satt på lilla gubben på junibacken i tvåan

HÄLSA
Jag föddes med en sjukdom.
AE och sen hade jag navelsträngen två varv runt halsen så jag höll på att kvävas. Tur där att de hann klippa den...eller?
Jag har fått stygn på ett öppet sår.
Nej, aldrig sytt nåt
Jag har brutit ett ben
Nej, men min stortå - på två ställen. Operation, gips upp till knät och kryckor i två veckor
Mina tonciller har tagits bort.
?
Jag har suttit hos läkaren med en vän.
Det där har jag aldrig fattat mig på
Mina visdomständer har tagits bort.
Nej, det är därför jag är smartare än alla andra =P
Jag har genomgått en allvarlig operation.
Skulle vara tån då
Jag har haft vattkoppor
Ja
Jag har haft/har astma.
Nope, även om det är väldigt vanligt vid AE. Jag har matreglerad AE istället. Mycket mer sällynt, I'm so special =P

Nä, nu måste jag verkligen sova. Åker till Borås imorgon, tidigt...suck