De vuxna är de riktiga tonåringarna

Känner mig faktiskt tvungen att argumentera lite för vårt folkslag!

Man säger att ungdomar och tonåringar är kaxiga och inte visar hänsyn och respekt. OK, jag kan hålla med om att vi ibland pratar högt i mobilen men det är ingenting emot den brist på hänsyn som helt vanliga vuxnar har. På tunnelbanan i rusningstrafik slänger de sig ner på närmaste säte för att få slippa stå.

När jag åkte tunnelbana så sent som förra veckan var alla platser fulla och vid dörren står en gravid kvinna. jag och en annan tjej i min ålder som jag inte kände ställde oss genast upp och erbjöd vår plats och de andra affärsmännen i grå kostym och slips som satt omkring oss var märkbart generade över att de inte tänkt på att erbjuda sin plats. De skulle de vara också!

Eller som igår när jag skulle åka till stallet. Jag kommer in i vagnen och märker genast att en tant på en sisådär 40 år stirrar på mig med lite avsmak. När vi närmar oss Älvsjö säger hon till slut: "Du ska egentligen inte åka med ridkläder på dig, folk kan vara allergiska." Jag lacka loss totalt. Först visste jag inte vad jag skulle säga, för jag blev så jäkla paff. Jag som är noggrannast i världen med att sitta i vagnar där djur är tillåtna. Vad har hon för rätt att komma och anklaga mig? Vanligtvis brukar jag vara ganska snabb och vass i käften men den här gången blev jag totalt stum så till slut sa jag bara (lite bitchigt dock) att man faktiskt fick ha djur i den här vagnen. Jag hade så gärna velat äga henne. Grämde mig över det hela kvällen.

Får jag höra att vi är respektlösa en gång till går jag fan upp i atomer. Så nu alla ungdomar - make me proud!

Vattumän på ingång

Alltså sportlov i all ära. Det är verkligen jättekul att åka skidor och så men jag kan inte hjälpa att längta till sommaren. Shorts och linnen, sol, bad, vilsna turister, ligga i parken och läsa SOLO och lyssna på musik medan solen gassar på kroppen.

Jag har lagt märke till att, åtminstone stockholmarna, blir trevligare på sommaren. Nu springer de så fort de kan, ihopkurade och med ansiktet gömda i antingen i en halsduk eller med kragen högt uppdragen. Jag menar inte att stockholmare är otrevliga men de är så otroligt glada på sommaren. Då kan man prata med i stort sätt vem som helst utan att man blir galen-i-huvudet- stämplad. Och folk är mycket hjälpsammare, men det måste bero på att man vill komma hem och komma in så fort som möjligt när det är så kallt och rått.

Den här sommaren ser jag mycket fram emot en liten period i juni-juli då det kommer att vara en sjukt stor segeltävling. Skepp från hela världen kommer att komma hit och ligga för ankar i hela slussen, djurgården, skeppsholmen, you name it. Dessutom har den här tävlingen en ungdomssatsning så 50% av deltagarna är ungdomar mellan 15 och 25 år. Fatta! Killar i min ålder från hela världen...och seglare dessutom. Jag är svag för australiensare. Vad tar du?

Britney, ingen Anna-Nicole deja vú, tack

Varje dag kan man nu läsa om Britney och hur hon rakar av sig håret i protest, nej det var extensionsarna som hade slitit för mycket på det, nej hon ville rena sig och bla och bla och blaaaaaa. Det står om hur hon åker ut och in på olika kliniker och rehabs och hur hon är på väg att förlora vårdnaden om sina barn.

Som Hedvig sa: "Man vill bara ge henne en kram".  Kan inte medierna bara låta henne vara?! Det står att hon har försökt ta livet av sig. Vi vill inte att ännu en kändis ska dö!

Och även om jag kanske inte alltid har hållit med i vad hon har gjort och så så kan jag inte låta bli att tycka om henne. Jag har vuxit upp med Britney, det går inte att komma ifrån. Hur många gånger har jag inte slagit mig på kinderna och mimat till "Hit me baby one more time"? Hur många gånger har jag inte suttit vid stereon, spolat fram och tillbaka med skivkonvolutet i handen för att lära mig texterna? Hur många gånger har jag inte dansat och mimat på roliga timmen till "Overprotected"? Hur många gånger tränade jag inte på dansen till "Lucky" som vi framförde på vårkonserten? Hur många gånger tjatade jag inte på mamma för att få en tröja som det stod "Lucky" på och hur mångar gånger använde jag den inte sen? Hur många gånger har jag inte klinkat på gitarren för att spela "I'm not a girl, not yet a woman"? Hur många gånger hoppade jag inte i hissen när jag fick veta att jag skulle få gå på hennes konsert i Globen?

Jag har sett henne gå från blodin till brunett, från lockig till rakhårig till...intehårig. Från tuggumipoppig i "Sometimes" till svettig sexslav i "I'm a slave 4 u". Från mjukisbyxor, magtröjor och flätor till latexdräkt. Från topprankad som den hetaste kvinnan i världen till milkshakepimplande mamma. Från singel till fru till skild. Från djupt aktad till starkt ifrågasatt.

Jag har fortfarande Britney kvar i min mp3. Kom igen, det kanske smärtar men erkänn att ni har det med. Jag har "Do something", "Me against the music", "Born to make you happy" och säkert några till. Jag har kvar mina skivor: ...Baby one more time, Oops...I did it again, Britney och In the zone. Försökte febrilt få tag i Greatest Hits utan framgång men jag erkänner att jag fortfarande diggar "My prerogative".

Jag har älskat henne, avundats henne, föraktat henne någon enstaka gång (typ när hon gifte sig i 52 timmar), respekterad henne, lärt mig av henne, men framförallt beundrat henne. Hoppas bara att hon kommer att finnas kvar så att man kan få fortsätta med det.

Psycho jävla granne

Jag vet att man ska försöka skapa en bra grannsämja och jag har verkligen försökt men utan framgång...väldigt utan framgång. Jag känner mig tvungen att berätta om mina störda grannar som jag är övertygad om att om de kunde så skulle de leva som eremiter på ett berg i Chile eller nåt.

Det fattar väl vem som helst att om man bor i lägenhet och man möts i trapphuset så frågar man om den ska åka med i hissen. Vanligt folkvett. Det gör inte hon...och inte han heller för den delen. När hon ska åka hiss och man möts så åker hon ner själv. Sen får man stå och vänta på att hissen ska åka ner och sen åka upp igen för att sen åka ner med den. Eller ta trapporna.

En gång möttes vi i porten och då hade hon två flyttkartonger som var lite otympliga så jag sa att "det fixar jag", öppnade dörren och höll upp den. Sen tar hon sin post och går till hissen och jag håller fortfarande på att ta ut den. Då står den lilla slynan där i hissen med sina jävla kartonger trycker på våningsknappen, säger till och med "Hejdå", vinkar och åker upp med hissen rakt framför näsan på mig. Det har hänt flera gånger.
   Förra veckan kom hon ut just när jag hade tryckt på knappen och skulle åka ner. Jag tänkte att nu jävlar ska jag vara lika grisig men sen kom jag på att det är bättre att vara schysst. Så jag höll hissen så hon kunde åka med. "Tack" säger hon förvånat. "Ja, det är sånt grannar gör", sa jag med en liten underton, men jag tror inte hon uppfattade den.
   Så idag så höll samma sak på att hända igen. Vi kommer ut samtidigt och hon skyndar sig som attan för att kunna åka före. Så hör jag hissen gå igen men då tänkte jag att nu jävlar! Jag stoppade hissen med foten och konfronterade henne: "Kan inte jag få åka med?, Ska jag vänta här medan du åker ner och den kommer upp igen?" Hennes svar blir bara hahaha. Bara skrattar bort alla problem och då fattade jag att det här är ett hopplöst projekt.
   Hennes sambo är lika störd. Han har mintgröna diskhandskar när han tvättar.
Och förra veckan när mina föräldrar skulle åka upp med hissen och frågade om han skulle med sa han att han hade börjat ett nytt liv. Han tog trappen numera. Grejen är den att hissen och trappen går lika fort men när de hade kommit in hade han fortfarande inte kommit upp (vi bor på samma våningsplan om ni inte har räknat ut det än). Så mamma kikade i hålet och efter ett långt jäkla tag kommer han, bara för att slippa åka med andra.

Som ni fattar är de verkligen störda i hela huvudet. Så folkskygga så det är skrämmande. Man undrar var de fick idén att de skulle bo i en lägenhet. En friggebod i värmlandsskogen skulle vara mer passande. Idag  skrattade jag åt det men jag vete fan om jag kommer göra de nästa gång.

Horseface no 1

Horseface no 1
Sorry fröken Maggio men...din stil går inte riktigt hem hos mig. Jag fattar inte varför hon är så hyllad. Folk gillar hennes musik men jag måste erkänna att första gången jag hörde "dumpa mig" trodde jag att det var nåt slags skämt.

Och när jag läste i nån tidning att hon har sjukt häftig klädstil börjar man ju undra. På bilderna på henne där hade hon bara konstiga outfits.

Dessutom ser hon ut som en häst. Hon har ett riktigt hästansikte, precis som Tori Spelling i Beverly Hills ni vet. Hon är också horseface. Kanske lite personangrepp men
1. jag tror inte hon precis hänger här ändå
och
2. det får man stå ut med när man har gett sig in i den branchen.

Wild 'n' Crazy - jag?

Vi sitter och käkar lunch och jag spånar lite i hur folk uppfattar mig. Hedvig säger "söt, lite galen kanske?" "GALEN, PRECIS VAD JAG TÄNKTE!", säger Jocke genast. HALLÅ, what's up? Jag fattar inte, är det en komplimang eller störd-stämpel? Själv tycker jag att jag är mest...glad faktiskt...levnadsglad liksom =) Måste man vara galen för det? Fast jag å det strängaste inte höll med israeliten som menade att svenskar är blyga och resignerade, har jag faktiskt börjat tänka om lite. Det kanske vi visst är. Jag som är glad och sprallig blir helt plötsligt galen. Vart ligger logiken i det?

Om det här med att ens själv lever vidare i andra kroppar så har jag nog aldrig varit svensk tidigare. Jag har säkert varit italienare eller nåt sånt, som är lite galna som vi ser det. Jag är rookie på det här med att vara nordbo så ni måste vara snälla mot mig =P Det skulle typ stämma. Min allergolog säger att jag är född i fel land. Att jag skulle bo där det är varmt och inte där det är torrt och kallt. Jag håller såå med! Fast då skulle jag ju inte leva det liv jag lever med min underbara familj och mina underbara vänner. Så alla mina kompisar, tänk på vad jag offrar för er skull!

Min lilla slutsats är att ordet galen liksom inte betyder galen längre. Jag tror att folk kallar mig lite galen i positiv bemärkelse...eller jag hoppas i allafall det. Vore ju smått jobbigt annars =P
Cin Cin ; )

JAG SATTE PÅ DEN HÄR IGÅR

Alltså ni har så märkliga associationer =P
Jag satte på den här igår...
Jag på lilla prinsessan Faijdra. Söt liten tjej. Sadeln får dock rumpan att se ut som en ankstjärt, men det bjuder jag på =)

Tävlingen ägde rum på Väsby RK. Mitt lag torskade på grund av att en av oss red fel. Annars hade poängen varit lika och vi hade vunnit eftersom den ryttare som fick bäst poäng var i vårt lag. Men, men, hade en av oss andra ridit en poäng bättre så hade vi också vunnit så det är ju inte hennes fel. Kallt som fan var det. Frös så jag skakade när bortalaget red. Jag var iaf nöjd, fick samma poäng som hemmaryttaren och hon känner ju hästen tusen ggr bättre än jag =)

...OCH DEN HÄR

...och den här
Fast det är samma

Oskuld till salu!

Jag har fått lära mig att sex säljer...tänkte använda mig av det. Ta't lungt jag är inte galen, bara smart...typ.

För alla som nu sitter bänkade och känner sig lite panka. Hör upp. Jag har fått en snilleblixt. Snabba cash går att få ihop. Sälj din oskuld! Lägg ut en annons på blocket: "17-årig, fin flickas oskuld säljes, 50 000 kr. Ring bla bla bla...ja ni fattar." Sen kan man ju sälja den flera gånger om man har lust. Bara att spela lite nervös. Det här kan inte gå fel. Ibland imponeras jag av mig själv...storhetsvansinne, moi?

Personligen känner jag mig hyfsat tät. Har pengar både hemma och på banken som jag med glädje ska spendera när jag får tid. Dessutom har jag bestämt mig för att sluta tugga mina tuggumin så maniskt som jag gör. Nåt säger mig att det inte är bra att käka 1 - 2 kartonger om dagen när man dessutom har problem med allergi. Jag har räknat ut att jag kommer att spara omkring 60 spänn i veckan. Fattar inte hur jag har kunnat skrapa ihop till det och en eller flera lattar om dagen vecka efter vecka utan att bli vrålpank. Istället kommer jag nu att kunna köpa 4 extra lattar på Sandy's eller 3 extra shoppinglattar på Wayne's. Wayne's har liksom godare latte än Sandy's (ooh, vad jobbigt det är att dissa sitt stammishak) och de har dessutmom stamkundssystem så i längden går det nästan på ett ut. Får väl köpa lurre på Sandy's på måndagar så känner jag mig inte så skyldig.

Sportlov approaches - me happy och glöm nu inte att annonsera för guds skull, tjejer!
Cin cin

Agneta Sjödin - Jag ska spjäla dig!

Inget ont om Agneta Sjödin. Hon är en jättetrevlig programledare som inte gör så mycket väsen av sig och som är omtyckt av typ alla. Men nu ber jag dig - snälla...SNÄLLA gör nåt åt din hållning människa. Den är grotesk. Din hållning ser precis ut som kvinnor gör som har komplex för sin längd. Måste hon kura ihop sig så? Stå stolt och sträck på dig. Jag är också relativt lång men jag sträcker på mig som eiffeltornet. Hon skulle bli såå mycket snyggare. Hon får vara hur gravid du vill, det spelar ingen roll, det är ingen ursäkt. Tony Irwing måste bli galen av att se henne bland alla dansare med ballethållning, Gör du inget till nästa vecka kommer jag och spjälar din rygg...Beware!

Thank God it's Friday

Veckan har faktiskt varit helt ok, har jag kommit fram till. Började med en härlig tripp till Romme (som tydligen egentligen uttalas Roooomme, fick jag lära mig, wierd) vilken var jättekul om man bortser från skitungen som slängde en ankarlift i nyllet på mig så jag blev kolsvart i hela fejan. Rätt kul i efterhand dock, no bad feelings =)
   Tisdag hände - ingenting
   Onsdag - Hedvig sjuk, boooring
   Torsdag - Hedvig tillbaka, me surprised. Hade ingen engelska på eftermiddagen och bara för att Jeppe lurade mig att han inte skulle gå på spanskan som börjar halv tre, så gjorde inte jag det heller. Därför slutade jag efter lunch, men vi hade ingen lust att åka hem så vi drog in till stan och shoppade. Gick hela Drottninggatan - Hötorget svängen och shoppa loss på Gina. Riktigt härligt att spendera lite. Speciellt när man är så busig att man skolkar. Skadeglädje kanske? tihi =).
    Sen släpade jag med mig en motvillig Hedvig till Häst & Hundhuset för jag ville ha ett par nya sporrar. You bitchy horses, watch out! Sen blev det en shoppingchai på Wayne's och tuben hem med mina nyförvärv.
   Måste bara få nämna den roliga affärsmannen som stog bakom oss i kön. Jag tjuvlyssnade på deras samtal. En man i grå kostym som såg ut som typ som VDn för Ericssons eller nåt ska välja kaffe och vara så jäkla hipp. Så han funderar på att beställa en "Matjiaato", bara för att visa att han minsann kan dessa utländska termer som nu finns i vårt samhälle. Hans sällskap, en blond och rätt fräsch brud på en trettio eller nåt blir lite småimponerad och frågar: "Kan du italienska?" "En del", svarar han då". Jag trodde jag skulle bryta ihop. Alla som vet vad jag snackar om vet att det stavas Macchiato och att ch är k-ljud i italenskan, Mackiato alltså. Och han skulle kunna italienska. My ass, loser. Patetiskt. Han ville bara få upp henne på sitt skrivbord, det märktes lång väg.
   Fredag - Vaknar, kommer till vardagsrummet och känner att det luktar...nä doftar är det rätta ordet. Mamma är ledig så hon har ställt sig och bakat scones till mig! Ibland kan jag verkligen älska henne...ja, mer än vad jag redan gör så att säga. Så efter att jag hade gjort i ordning mig satt vi tillsammans framför nyhetsmorgon med DN, te och scones med apelsinmarmelad och Lemon Curd. Kan det bli ljuvligare? jag blev helt rörd.
   Seg dag i plugget, though. Samlingen helt freaky. SKiH snackade om skillnaden mellan killar och tjejer och snackade om torkade säckpipor och skit. Bandet var bra men förstördes av sångaren som hade lika sköna moves som Björne i Björnes magasin typ. Sen sa ju en viss person att jag var fräsch och då blev min dag gjord. Resten av plugget var trist. Fick en skituppgift som typ var som ett prov i matten så jag kom försent till gympan. Sen hoppade vi studsmatta, det var kul i och försig.
   Sen blev det en shoppinglatte på sojamjölk köpt av en tjej som inte kunde svenska och som var totalt ny. Hennes arbetskamrat hade sjuuukt bra tålamod, jag imponerad. Om jag hade varit så tålmodig hade jag kunnat flyga vid det här laget.
   Kom hem till min underbara mamma som hade ordnat mjölk och bulle när jag kom hem.
   Imorgon bär det av till stallet då Hedvig ska rida och jag ska hämta mina grejer till tävlingen på söndag. Skulle vilja ta en sushi och kolla Dreamgirls också men vi får se hur det blir med den saken. Sushi kan jag ju hoppas på iallafall =)
   På söndag som sagt - tävling. Jag ska ge järnet.
Cin Cin

It is settled =)

Det verkar mer och mer som att det blir avresa imorgon iallafall. Hedvig ringde och helt plötsligt kände jag mig helt frisk igen. Har nu förberett min matsäck. Man kan ju inte köpa mat i backen! Matsäck som ätsutomhus, ngt varmt i en termos och självklart kexchoklad är det bästa man kan äta på skidresa . slut.
Ska bli riktigt roligt imorgon!
Toodie

Jag vill få tuta och köra

Jag är bara så sjukt trött på det här nu. Blev sjuk i torsdags och kunde aldrig drömma om att Rommeresan skulle kunna äventyras. Jojo, nu sitter man såklart här med feber och influensa och vet inte om man kommer iväg eller inte. Jag har verkligen sett fram emot det här. Jag vill åka buss och kolla på film, susa i  backarna och sova på vägen hem och vara alldeles utpumpad. Å andra sidan är utpumpad det enda jag har varit de tre senaste dagarna så...Men jag ska göra allt jag kan för att bli frisk, don't worry. Jag har käkat och druckit som en häst idag och snytit mig typ en gång i minuten. Nu får det fan vara nog!

Just my luck

Lägger mig efter en halvtimmes dusch och ska precis somna när jag hör ett pip. Ignorerar det och efter en liten stund kommer det tillbaka. Igen och igen och igen...Brandlarmet, suck. Hela familjen sover och jag måste försöka få er skiten och ta ur batteriet. Kan det inte så jag får gå och väcka mamma. Då vaknar pappa också. Ingen blir arg dock men det är onekligen irreterande. Märkligt det där med brandlarm. Jag började tänka på hut farligt det där egentligen är. När jag hörde det så tänkte jag direkt att det var batteriet och inte att det brann. Lite farligt att man bara avfärdar det. 
   Drömde sen hela natten att jag var sjuk, vaknar på morgonen  och vad är jag?...justdet, sjuk. Har spränghuvudvärk, feber, hosta, skakar och kan knappt ta mig upp ur sängen. Pallrar mig till köket och tar två Ipren. Somnar om och mår sen lite bättre. Men har fortfarande huvudvärk. Knaprar i mig lite bröd med marmelad. Har inte ätit en marmeladsmörgås sen åttan, men idag, just idag ville jag ha det. Wierd. Så nu sitter jag här, drogad på apotekpiller, med 38° feber och tittar på Flipper på TCM. Lite sad, jag vet men kom på nåt bättre själv. Ska lätt kolla på Finding Nemo sen och plugga lite historia. Och som freaking vanligt kommer jag att vara helt frisk. Är alltid bara sjuk en dag. Wierd igen. 
   Kram, ingen puss idag =P  <3

I have a serious wardrobe problem

Vaknar av den där jävla klockradion som jag varje dag lovar mig själv att slå sönder och samman med ett baseballträ. Stiger upp, öppnar garderoben och vad ser jag där...hoho...ekot ljuder i flera timmar och det enda som gör motstånd mot det är toppar från mellanstadiet. ALLA mina kläder ligger i tvätten och i tvättstugan är två av fyra maskiner trasiga. Optismistik som jag är tänker jag "men det går nog ändå =)", men efter 20 sekunders gloende inser jag att nää...det Går ta mig fan inte. Det enda jag har är en rutig tröja som jag brukade trivas i, men som nu behöver lite modern, 2007-aktig retusch för att funka. Tar på mig den ändå, har på mig jackan i stort sett hela dagen i plugget och skyller på en approachande förkylning. The end has come...(glöm inte att det ska läsas med sagan om ringen viskningen), It is time.
   Ja, nu är det fanimig dags. Har tvåtusen spänn varav en del ska jag sätta sprätt på till lite nya kläder. Måste dock först planera lite vad jag vill ha. Vill låta vårmodet sjunka in lite så jag vet vad jag ska satsa på. Men det lär inte bli mycket att döma av vad jag såg är på väg in. Nitar och turbaner och den eviga lager på lager trenden, som jag fortfarande inte fattar mig på. Vart får man tag i deodoranter som kan stå emot så mycket värme som det ger? Tips nån? Och nitar, hallå! Hur fult är det inte? Fejkad kaxighet runt midjan och handleden? Min kaxighet sitter i hållningen och käften. Nån som vill prova? Fast jag är snäll som ett lamm också =), ellerhur, visst då, visst då?
   Turbaner kan vara coolt om det blir på rätt sätt. En somrig scarf över håret räcker för mig. Stilrent och dessutom slipper man tänka på vad för slags nya larv- och lusarter (kolla Ísola, A.B har lärt oss nåt iallafall) som gror därunder. Visste ni att man hittade över 40 nya arter i Bob Marley's dreads när man obducerade honom efter han död? Sjukt skabbigt.
   Nu måste jag iallafall sova. Insidan ger ju också skönhet och jag är inte vacker och trevlig när jag är trött, fråga Ísola om cooperfesten!
Tjingeling

JAG RIDER LITE

Jag rider lite
Var ett tag sen jag la upp en bild så här kommer en när jag rider Crest - enjoy =)

Dagens Händelse

Famlijen Lundin-Cerha tittar på sport och dagens travresultat redovisas:
TVn: "Och Per Linderoth kör in ännu en seger med hästen..."
Elin: "Linderoth???"
Mamma: "Ja, hästar kan heta vad fan som helst nu för tiden"*suck, höjden av idioti har fått en gräns*

Har ni nånsin sett Elijah Wood like this?

Har ni nånsin sett Elijah Wood like this?
Har ni sett Elijah Wood såhär någon gång?Men, vänta...är det verkligen Elijah Wood. Nä, det är ju inte det. Det är ju lille Potter som agerar i sin nya pjäs. Men det är sjukt likt...ellerhur. Och JA, jag tycker också att denna bild avlöjar lite väl mkt, don't worry.