Veckan som gått

Jaha, då har ännu en vecka med plugg, skratt, problem och läxor (eller inte) passerat. Men jag är ju inte en sån som tittar bakåt utan ser framåt. Nästa vecka, vecka 47 tror jag, tar jag mig en titt på huvudbonader på t. ex. accessorize,  Åhléns, kanske H&M, men framförallt på Götgatsbacken som är Söders egna centrum. Bruno har alltid intressanta grejor så Stuk och den lilla butiken i samma lokal som jag ALDRIG kan komma ihåg namnet på, kommer nog att få upprepade besök av mig på väg hem från plugget. Självklart spanar jag in Adidas nya höstkollektion Fuse. Har inga större förväntningar eftersom jag oftatst blir besviken på Adidas men om jag inte ger det en chans kanske jag missar världen grej =) Dessutom provar jag min guldkajal som jag fick typ ages ago som jag tror kan bli rätt i jul. Och så ser jag förstås sjukt mycket fram emot skivreleasen på lördag.

Tjingeling =)
Elin

Veckans sinnen: 47
Jag lyssnar:
Förmodligen på syrran eftersom Hedvig är på Nordpolen =) Annars blir det Lasse Winterdäcks (tihi=) underbara låt "Elden" som får stå på repeat i mp3n. Dessutom försöker jag få tag på Mando Diaos låt "Long before Rock 'n' Roll". Lite sen kanske men hey, jag lyssnar fortfarande på Cher och Michael Jackson så...=)
Äter och dricker jag: Mina bullar som jag bakade idag och förhoppningsvis pepparkakor och den första lussebullen. Puta Madre, det är dags nu! Sen äter jag skaldjur och fisk. Riktigt fräsch mat som känns lite lättare nu när man unnar sig lite extra när mörkret faller på. Dessutom läste jag i veckan att köttproduktionen i världen är en av de största miljöbovarna så mer fisk och kyckling till folket! Sen dricker jag thé. Vill inte låta koffein ge mig abstinens så  jag varvar med lite thé. Har hittat ett förvånansvärt gott påsthé som är någon blandning av grönt thé och citron. Det är lite emot mina principer att prisa påsthé men, med risk att tappa min heder: det här är gott! Annars blir det vatten. Sverige är faktiskt ett av de få länder som kan dricka direkt ur kranen - viktigt att ta vara på!
Läser jag:
Typ musikhäftet eftersom vi har prov snart. Och just det - historian, suck. Och italienskan, eh...never mind. Utöver det så läser jag Selma Lagerlöfs "Körkarlen" som är skrivet på gammal hederlig svenska från början av 1900-talet. Varför lät vi det falla bort? Det är i alla fall sjukt coolt att läsa klassiker. Det är status!
Sniffar jag: Ännu en gång på Pradas nya parfym. Kan inte riktigt besämma mig för vilken sm är godast: Den eller D&Gs "The One". Tål att tänkas på. Ska även kolla in Viktor & Rolfs vilken efter deras bottenkollektion på H&M måste vara en succé.
Känner jag: För att titta på mer kläder, även om jag kanske inte direkt tänker köpa något. Dessutom tänker jag ha brunt (inte bara förstås) fast grått och svart är it-färger. Lila är också inne men, helt ärligt tycker jag att det är en gräslig kulört, period. Sen cyklar jag förstås på motionsbiken. Måste bygga lite heta muskler till Washingtonresan.

Just nu:
Diggar jag: Almenackan "Årets kvinnor och män" av Caroline Roosmark och Åsa Mattsson som gjort svenska, kända grabbar till riktiga sagoväsen. Måste fixa en så att jag varje dag kan dreggla över Rafael Edholm som "Näcken", Peter Jöback som en prins i "den lilla sjöjungfrun", Martin Rolinski som en fager ängel i en snöskog och, tro det eller ej: Henke Larsson som åskguden Tor. Dessutom går intäkterna till ECPAT:s organisation mot barnpornografi och trafficking. I like!
Dissar jag: Efter att ha läst Mats Strandbergs (Aftonbladets bilaga "Söndag" sid 14-15) artikel blir det självklart stylisten Rachel Zoe som får halva Hollywoods kändiselit att se ut som utmärglade gamla tanter! Ska alla vara med i en film om förintelsen eller vad är det här? Jag tycker det är ett hån mot alla människor som svälter på riktigt att göra det frivilligt! Det de sysslar med därborta är inte normalt. Att tycka att storlek 25 i jeans är snyggast när man är en sisådär 170-175 cm och att stilikonens midja är 56 cm, jag menar hallå, jag tror inte ens att det behöver kommenteras vidare! Det står också i artikeln att det snackas även om att hon uppmanar dem att ta vissa droger som får en att rasa i vikt. Som tidigare känt så är ju några av hennes klienter Lindsey Lohan, Nicole Richie och Mischa Barton. Nu har även Kate Bosworth blivit en av hennes s.k "Zoebots" (vilket enligt artikeln är deras öknamn) och ja - även hon ser numera ut som ett vrak. Who's next, liksom? Jag tror att dagarna är räknade tills någon av dem öppet talar ut om vad som händer där. Istället vill jag ge en eloge till Giorgio Armani som tycker att vi måste bekämpa ätstörningarna inom mode-, kändis-, och även den "vanliga" världen. Dessutom ha Madrid som förebild där man som modell inte får ha under 18 i BMI (vilket i och för sig är lågt, men i alla fall ett steg i rätt riktning) och sist men inte minst se på WHO som bannlyste fem modeller då de låg under deras svältgräns. När man som Jennifer Love Hewitt som har storlek 34 känner sig störst i rummet, då är det illa - riktigt illa!

Kommentarer
Postat av: Gabriella

Intressant blogg, Elin :) /Gabriella

Postat av: Elin-pelin

Haha =), hur hittade du den?

2006-11-20 @ 16:11:33
URL: http://goodybag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback