Etik på fik

Det finns saker som man bara måste veta. En instinkt som när grottmänniskorna kände att ett oväder var påväg. Bor du i Stockholm så är ta mig fan att fika det första du ska lära dig! "Är väl ingen konst", tänker ni. Nä, det är för att ni vet hur man gör. Men hör och häpna, det finns de som inte gör det, fick jag erfara idag. Därför kommer här nu en liten handbok om, som rubriken antyder - Etik på fik.

1. Du kommer in på ett fik, alla platser är upptagna.
Lösning
Vänta och se om någon gör en ansats till att resa sig. När du är helt säker på att några är på väg att lämna sitt bord är det helt ok att fråga om de ska lämna sitt bord. Här är det dock viktigt att visa hänsyn och inte anfalla bordet, det är ingen annan som kommer att ta det ifrån dig. Skulle det dock hända - använd dina jävla stämband, vad fan har du annars fått dem till? Det är ok att säga ifrån.

2. Du är relativt nybliven mamma har en stor, otymplig barnvagn men envisas ändå med att gå på fik och göra livet surt för alla andra i lokalen eftersom du vill känna dig lite ungdomlig genom att dricka latte nu när du har tagit ett ålderdomligt steg i livet. Inte nog med att du tar omåttligt stor plats, du har dessutom en skrikande jäva unge som skiter, spyr och som ska dia. DÅ får du tillfälle att skylta med dina nya d-kupor som du är skitstolt över och som sparade dig 25 000 på en plastikklinik. DESSUTOM sitter en exakt kopia av dig själv mittemot.
Lösning
Köp en lattevisp och en bullängd från Pågen och stanna hemma. Syndromet "Lattemorsa" går inte att bota och inse...ni är hatade.

Fortsättning följer...

Kommentarer
Postat av: Tedelom

Bara för att man är mamma betyder det inte att ens liv har tagit slut. Det är såna här åsikter som för kvinnornas jämlikhetskamp bakåt, inte framåt.

2007-03-06 @ 19:20:30
Postat av: Cammo

hahaha. fan va jobbiga mammsingarna kan va. Men du det här med fika kommer hu från landet. Åkt till en håla så får du se själv. De fikar typ tre gånger om dagen för det inte finns något annat att göra. Det är så sad.

Postat av: Lea

Det handlar inte ens om jämlikhet. Jag har bara aldrig sett en lattefarsa. Fanns de skulle jag störa mig på dem också, och btw är Veronica Maggio ungefär lika sexig som en bäver med halsfluss.

2007-03-06 @ 20:38:08
URL: http://goodybag.blogg.se
Postat av: Tedelom

Exakt! Du fattar, du har aldrig sett en lattefarsa eftersom de aldrig tar med sig barnen någonstans men jag garanterar dig att de inte sitter hemma. Någon måste ta hand om barnet och ansvaret faller, som vanligt, på mamman. Att mamman då ska avsäga sig ett uteliv är helt enkelt skrattretande. Vi får se om du stannar hemma med barnet 24/7 när du väl får barn. Om du gör det, välkommen tillbaka till 1800-talet.
och btw, detsamma.

2007-03-06 @ 20:54:19
Postat av: Isola

jag svär att tedelom är lattemorsa ;)

2007-03-07 @ 19:05:41
Postat av: Dag-Harald

Tedelom: Seriöst. Tror du verkligen att alla människor på ett fik tycker det är mysigt att sitta där när det sitter en liten unge och skriker några stolar längre bort? Om man skaffar barn, vilket jag tänker göra en dag, så får man faktiskt också vara medveten om att ungen kommer med ett ansvar. Man kan helt enkelt inte göra samma saker längre. Man kan inte ta med sig barn överallt, och där man kan det får man fan visa respekt precis som alla andra. Att dra paralleller till 1800-talet är inte bara fånigt, det är naivt och okunnigt också. Vet du hur kvinnor behandlades på 1800-talet? Och tjejen som skriver bloggen har aldrig antytt att mammor ska stanna hemma 24/7 heller, så svälj dina ord. Varför är du så bitter? Alla har rätt till en åsikt, men försök sikta över bältet nästa gång, will ya?

2007-03-07 @ 19:16:45
URL: http://colalight.blogg.se
Postat av: Tedelom

Seriöst. Jag vet hur kvinnor behandlades på 1800-talet, det är därför jag drar den parallellen. Vet du? På 1800-talet var det nämligen kvinnorna som stannade hemma med barnet, de gick minsann inte på café och höll på. De var hemma hela tiden, utan karriär, utan ett liv, utan ett val. Är det kanske så du vill ha det? Jämlikhet blir det den dag du ser papporna dela lika mycket på ansvaret, om man nu så anser vara korrekt av biologiska skäl.
Hon som skriver bloggen behöver inte skriva det, det framgår av sammanhanget. Jag skriver min åsikt och den är inte "under bältet", utan realistisk. Vad som är under bältet är att kalla lattemorsor för "hatade" med sin "skrikande jävla unge".

2007-03-07 @ 22:19:14
Postat av: Dag-Harald

Att hata mammor med skrikande ungar är en åsikt, och hon har rätt att ha den. Precis som alla andra på samma fik med samma "skrikande jävla unge" bredvid sig lär ha. Promise. Det går inte att komma undan. Ingen här har sagt att kvinnor "ska stanna hemma, utan karriär, utan ett liv, utan ett val." Så ge dig. Du tappar tråden känns det som. Man måste anpassa sig åt situationen, det gäller männen också! De kan inte lämna allt åt kvinnan- självklart inte. Men man kan inte ha skrikande ungar på cafèer heller, tyvärr. Vad männen gör eller inte gör rättare sagt är en helt annan fråga.... Får bli ett annat forum.

2007-03-07 @ 23:27:06
URL: http://colalight.blogg.se
Postat av: Tedelom

Jag är ingen internetfascist, jag har inte förbjudit och kan inte förbjuda någon att ha en åsikt. Om du skulle ta dig tid och läsa mitt inlägg så skulle du se att jag också bara framför min åsikt.
Jag håller mig kvar vid tråden så väl jag bara kan, det är ni som glider bort. Det är ingenting som du eller hon behöver skriva rakt ut, läs mellan raderna.
Varför skjuta upp en nödvändig diskussion? Bättre fly än illa fäkta?

2007-03-08 @ 07:16:21
Postat av: isola

men guuuuuuuuuuuuuud vad överdrivet

2007-03-08 @ 13:05:32
URL: http://sthlmfinest.blogg.se
Postat av: isola

det här är faktiskt en blogg och ni ska KOMMENTERA.

inte skriva uppsatser à la mimers brunn. okej?

2007-03-08 @ 13:06:57
URL: http://sthlmfinest.blogg.se
Postat av: Dag-Harald

ehh....därför att det var inte det det här BLOGGinlägget handlade om kanske? Kommentera inlägget och vidare diskussion, inte "hitta på egen diskussion". Klart att den diskussionen är nödvändig, men då får stackars goodybag typ 34 sidor på sina kommentarer. Det finns en massa forum där man kan diskutera den frågan, om du vill.

2007-03-08 @ 15:13:40
URL: http://colalight.blogg.se
Postat av: Tedelom

Jag kommenterade helt enkelt hennes inlägg. Låt mig påminna dig:
Postat av: Tedelom
Bara för att man är mamma betyder det inte att ens liv har tagit slut. Det är såna här åsikter som för kvinnornas jämlikhetskamp bakåt, inte framåt.
Jag startade ingen diskussion. Om du har pluggat det svenska språket så kommer du inse att jag
endast har framfört min åsikt.

2007-03-09 @ 09:30:15
Postat av: Lifesaver

Jag gillar inte Latte. Te är godare.

2007-03-09 @ 11:25:44
URL: http://lifesaver.blogg.se
Postat av: Isola

du sitter o snackar om kvinnor jämlikhetskamp men ändå hoppar du på en stackars tjej helt anonym i en blogg. Så sluta snacka om jämställdhet innan du kan vara schysst mot dina "medsystrar". Och vaddå plugga det svenska språket. Bara för att du skriver som att du har samlag med en ordbok betyder inte att vi andra gör det.

2007-03-09 @ 18:16:30
URL: http://sthlmfinest.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback