Södra Latins svampbok

På Södra Latin finns många sorts människor så för besökare kan det vara bra att ha en liten svampbok över oss.

Sam-sammare
Kännetecken: En inte så sällsynt art men dock en allvarlig sådan. Sam-sammaren tar sin existens på fullaste allvar och ses ofta belamrad med en stor mängd utrustning t. ex 5-ämnes block, pennskrin, kalender och läroboken "reflex" (samhällskunskap). Den maskulina sam-sammaren är fåfäng och ses ofta spegla sig i fönster och dylikt för att rätta till vilsekomna hårstrån. Honan ses ofta i feminina men seriösa plagg som pennkjolar och koftor.
Förekomst: Mestadels på våning 2
Ätlig: Ja
***

Språkare

Kännetecken: En aning mer ovanlig än föregående art men fortfarande inte sällsynt. Språkaren känner man främst igen på dess totala avsaknad av humor men även på dess förvånande intresse för politik och övriga samhällsfrågor. Som med allt finns dock en del undantag. Ett annat sätt att känna igen den är dess läte vilket är unikt för alla arter. Man bör lyssna efter ord som "andra person, plural" och "konditionalis". Vill man vara riktigt säker på att inte förväxla den med en sam-sammare är oftast ord som "Ni hao" och "Prvjet" en garanti.
Honan är det överlägset dominerande könet. Hanar är således mycket sällsynta men icke på något sätt mer exklusiva.
Förekomst:
Ett par riktigt fina och skördeklara exemplar finns på fjärde våningens, mot fatburen sett, högra flygel.
Ätlig: Existerar främst i fruset eller torrt skick så tining eller tillagning i vätska är att rekommendera innan de konsumeras.
**+

TEMA
Kännetecken:
Tema känns igen genom dess ständiga attiralj muggen, vars öra de jämt har händerna slutna kring. En bulle på ett pappersfat är också vanligt. Både honan och hanen kan, inte helt orätt, uppfattas som en aning underliga.
Förekomst: Vill man vara säker på att hitta en Tema ska man leta i kafeterian.
Ätlig: Rekommenderas ej, men för den icke kräsne kan det vara värt ett försök.
*

Naturare
Kännetecken: Skulle kunna tas för en sam-sammare om det inte vore för miniräknaren med ohyggligt avancerade fukntioner som de egentligen inte behöver. Dess läte är liksom språkaren relativt unikt. Uppfattas ord som "x i kvadrat multiplicerat med y-exponenten i 2k+n inom parentes" kan man vara tämligen säker på att man har stött på en naturare.
Förekomst: Främt i B-huset och i scince-rummet. Under varmare årstider kan åtskilliga exemplar hittas i tantolunden.
Ätlig: Ja
***

Dansare
Kännetecken:
Dansare är en tämligen vanlig art som främst känns igen på de bylsiga mjukisbyxorna. Av lekmannen kan de ibland förväxlas med musikare då man ibland kan höra dem sjunga för att hålla takten, men detta är mindre vanligt.
Förekomst: Vill man vara helt säker på att stöta på ett exemplar ska man leta dagtid i B-husets dansstudior. De kan även förekomma i aulan.
Ätlig: Ja, så snart man har bedövat och försäkrat sig om att den håller sig still.
***

Teatrare
Kännetecken: En av de mest framgångrika arterna. Känns igen på dess stil som inte liknar någon annans. Kan av den ovane uppfattas som lite galen men de som varit nära dem under en längre tid tycker oftast att de är roliga och rent av sköna. Hanen kan ofta ses med en sjal/halsduk inomhus. De mest extrema exemplaren bär ibland även basker.
Förekomst: Oftast i B-huset dramasalar men kan även ses på övrig ort.
Ätlig: Endast de sällsynta exotiska exemplaren.
**

Musikare
Kännetecken: En musikare är inte svår att känna igen. Antingen kan man lyssna efter ord som "riiing", "signooore", "blobb" och "blabb" vilket betyder att exemplaret sjunger upp. Även vanlig sång förekommer flitigt liksom fodralen de ofta bär på sina ryggar vilka innehåller gitarrer, fioler och cellor.
Förekomst: Med all säkerhet kan de hittas på bottenvången från vilken man, p.g.a. deras odiskreta läggning, så gott som konstant kan höra dem. De förekommer även i aulan och på vånging tre där deras största och finaste träningsanläggning är stationerad.
Ätlig: Ja
***

Bildare
Kännetecken:
Ytterst få då bildare är en av de mest diskreta arterna. Dess kamoflague gör dem oerhört svåra att upptäcka även om de inte är speciellt sällsynta. Den vane kan dock urskilja vissa obetänksamma exemplar genom färg på fingrar och händer.
Förekomst: Yngre exemplar har upptäckts på tredje våningen i den högra flygeln. Övriga är utspridda även om man också har hittat en del i fjärde våningens vänstra flygel.
Ätlig: Nej, dess bruk av giftiga substanser gör dem oätliga samt har givit en del exemplar extremitära nackdelar.
*

ESC
Kännetecken: Esc är en mycket sällsynt art som i mängden är omöjlig att urskilja om man inte minst är ytligt bekant eller känner till exemplaret.
Förekomst: Fjärde våningens vänstra flygel.
Ätlig: Nej, man är osäker på artens biverkningar.
*

Kommentarer
Postat av: Isola

åh vad duktig du har varit! så skarpsynt så ;)

Postat av: Lea

Ja, nu var jag väl fyndig =P Läs gärna bildarna och ESC också, jag vet att du inte kan ha pallat att läsa så långt =P

2007-03-07 @ 21:32:59
URL: http://goodybag.blogg.se
Postat av: johanna

dansarna är södra latins stolthet ;D

2007-10-05 @ 00:50:17
URL: http://aktuelle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback