Förnedrings-TV, upphov till beroende?

Att leva "The American Dream" har blivit något av an obsession. MTV är för många artister ett sätt att göra reklam för sig själva, kanske främst i och med programmet "TRL" som är hur stort som helst i både USA och Storbritannien. Men som alla vet är vägen till framgång både lång och krokig. För att "hjälpa" de mest desperata har MTV upprättat en rad program där olika personligheter får visa upp sig, oftast i form av dejtingprogram med helsjuka koncept. Och dessa program är så sjukt jävla dåliga men ibland händer det att jag råkar titta eftersom man inte kan låta bli att titta när de gör bort sig så totalt, fast de inte fattar de själva. Det enda dessa människor vill är att synas i TV. En lektion i självuppfattning kanske skulle göra susen?

"My own" t. ex. går ut på att en person ska hitta en dejt med hjälp av sina två kompisar. Personen ska på något sätt vara lik en artist, t. ex. Pink och det hela slutar med att tre gör ett uppträdande och skämmer ut sig genom att sjunga falskt, dansa sexigt (tror de iallafall) och det hela är ofta mycket osmakligt. Äkta förnedrings-TV men det fattar ingen av medverkarna.

Sen har vi "Next" där fem tjejer/killar ska dejta en person. Om personen inte gillar dejten säger man bara "next" och så kommer en ny dejt. Och så är det lite pengar inblandade och så. Helt sjukt.

Priset tar nog ändå "Room Raiders" där en tjej/kille får genomsöka tre hus och sen välja det rum han tyckte bäst om. Personen som bor där "vinner" alltså dejten. Aldrig i livet att jag skulle ställa upp på nåt sånt hur mycket pengar jag än skulle få. Ett kamerateam och en kille som helt oföberett går in i mitt rum och letar efter saker som de kan döma mig utefter. Finns ju gränser för vad man nedlåter sig till!

Dessutom är det så uppenbart att allt är manusbelagt. I R.R kan de säga saker som "I really liked the scetch, which shows me that he's reallt creative and I like imaginative guys".

Det är så otroligt dåligt och pinsamt att man vill spyyy och ändå kan man inte sluta titta när man väl har knappat in det. Does that make sense?

Om detta är de enda programkoncepten MTV har förutom TRL, då tvivlar jag på att MTV finns om fem år.

Kommentarer
Postat av: Cammo

Dramatik!!! Du har inte rosa, det är ju blått.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback